Home » OBAVEŠTENJA » Pokušaj zastrašivanja aktiviste Sloge

Pokušaj zastrašivanja aktiviste Sloge

Beograd, 13.04.2017. – Tokom sinoćne protestne šetnje u centru Kruševca na parkingu išarano je sprejem privatno vozilo, pežo 405, vlasništvo Tomašević Vladice iz Kruševca, sindikalnog poverenika Sloge u tom gradu.

Na vozilu je na desnom zadnjem krilu nacrtan nacistički simbol “svastika”, a na vratima suvozača i na haubi natpis  latinično “SNS”.

Događaj se desio dok je Tomašević šetao sa demonstrantima i u društvu poznatog glumca Sergeja Trifunovića I Ivana Mandića, čoveka koga je Bratislav Gašić nedavno na lokalnoj televiziji javno označio kao jednog od organizatora protestnih šetnji.

Tomašević je slučaj  jutros prijavio policiji u Kruševcu, koja je po nalogu tužilaštva izvršila uviđaj i istraga je trenutno u toku.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” smatraju da je uništavanje privatne imovine Tomaševića nedvosmislena  poruka vlasti, i pokušaj zastrašivanja i sprečavanja radnika da učestvuju u protestnim šetnjama “Protiv diktature” koji se održavaju u Kruševcu i svim većim gradovima Srbije, a koje je Sloga podržala.

Uprkos pretnjama i zastrašivanju, Sloga i svi njeni članovi neće odustati od dalje podrške i učešča u studentskim i građanskim protestima.

Podsećanja radi, Vladici Tomaševiću, sindikalnom poverenik Sloge iz kruševačkog Trajala,  prošle nedelje je uručen otkaz sa obrazloženjem da je tehnološki višak, a jedan od razloga je bilo i njegovo pozivanje radnika Trajala da podrže proteste i bunt nezadovoljstva mladih u Kruševcu.

Informativna služba

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*