Home » OBAVEŠTENJA » PODRŽIMO PENZIONERE: Svi na protest

PODRŽIMO PENZIONERE: Svi na protest

Protest penzionera 17.05.2019. godine u 11:00 na Trgu Nikole Pašića u Beogradu 

 

Udruženju sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije

Sindikatu penzionera Nezavisnost

Poštovani prijatelji,

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” podržavaju vašu višegodišnju herojsku borbu za povratak mukom i poštenim radom stečena i zarađena prava koja su vam oduzeta od strane aktuelne štetočinske vlasti.

Pod izgovorom bolnih i teških reformi, ova vlast je 2014. godine napravila najveću pljačku svojih građana, i to je činjenica koja se ne pobija.

Ova vlast potpuno necivilizacijski posmatra penzionere kao robu sa rokom upotrebe kojoj se bliži kraj i manipulativnim metodama preko Ustavnog suda direktno krši Ustav tako što obustavlja postupak utvrđivanja ustavnosti Zakona o smanjenju penzija i nadoknadu štete koju je zakon uzrokovao.

Kao sindikat zasnovan na izvornim principima sindikalizma dužni smo da upozorimo i na dalekosežne posledice ove štetočinske vlasti koja forsira zapošljavanje na bazi minimalne zarade.

Takva praksa direktno šteti PIO fondu, jer će za par godina malim uplatama na osnovu minimalca urušiti ceo penzioni sistem i dovesti u pitanje buduća primanja penzionera, odnosno njihovu dalju sudbinu.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju svoje članstvo i simpatizere da se priključe svakom protestu ovih udruženja i da na taj način podrže budućnost koja nam se otima i pljačka.

U Beogradu, 16.05.2019.g

Predsednik USS “Sloga“

                                                                                                             Željko Veselinović

 

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content