Home » PRENOSIMO » PODRŠKA SINOS-a

PODRŠKA SINOS-a

Sindikat novinara Srbije (SINOS) pridružuje se zahtevima Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i Saveza samostalnih sindikata grada Kragujevca u kojima se od rukovodstva Radio Televizije Srbije (RTS) traži da prestane sa emitovanjem spotova Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) o izmenama radnog zakonodatvstva.

sinos_logo_260SINOS smatra da je nedopustivo da se u tim propagandnim spotovima sindikati i radnici u Srbiji apostrofiraju kao glavni kočničari reformi u našoj zemlji i kao neko ko ometa njen ekonomski razvoj.

Naš sindikat, takođe, ističe da je neprimereno na loš način predstavljati u medijima zakonsko pravo radnika na rad, sindikalno organizovanje, godišnji odmor i otpremninu. Radnici u Srbiji svakako nisu krivci za sve veći broj nezaposlenih i njihov sve teži položaj.

Od rukovodstva RTS-a očekujemo puno razumevanje s obzirom da se radi o javnom servisu koji bi trebalo da poštuje prava svih građana Srbije.

Sindikat novinara Srbije

Ivan Ivanović

 

ĐAVOLJA POSLA: Ovo je spot čiju zabranu traže sindikati! (VIDEO)

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*