Home » OBAVEŠTENJA » Podrška radnicima Sporta

Podrška radnicima Sporta

Beograd, 30. jul 2016. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pružaju punu podršku radnicima lista Sport koji su u protestu zbog nezakonitih otkaza, loših uslova rada, neisplaćivanja plata i socijalne zdravstvene zaštite i ujedno zahtevaju od države hitnu reakciju, budući da je ona garant poštovanja da će svako ko radi u Srbiji primati i redovnu zaradu za svoj rad.

Za Slogu slučaj u Sportu ima veliku težinu, jer je vlasnik najstarijeg srpskog lista, Saša Mirković, čovek iz politike, koji je verovatno umislio da nekadašnjim zaslugama za svoj partijski rad sada ima prava da bude iznad zakona i da eksploatiše radnike.

Podsećamo, Zakon o radu, na koji su se država i njeni kreatori pozivali da je dobar model socijalne pravde i da neće biti moguće da neko za svoj ostvareni rad ne primi i adekvatnu zaradu, kao i tvrdnje da će država uvek stati ispred radnika, svakim danom se u praksi sve više pokazuju neefikasnim, baš kao i u ovom slučaju.

O kakvoj onda to socijalnoj pravdi možemo da govorimo ako radnici ne ostvaruju svoja elementarna prava, kao što su pravo na socijalno i penzijsko osiguranje, pravo na redovnu platu za svoj ostvareni rad, a da im se istovremeno kada zatraže svoja prava ne preti otkazima, suspenzijama i sl.

Upravo zbog ovih tvrdnji država mora da pokaže „zube“ i jasnu opredeljenost da štiti svoje građane od bahatih pojedinaca koji bi da po svaku cenu ostvaruju profit na radničkoj muci.

 

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content