Home » OBAVEŠTENJA » Podrška radnici biblioteke u Vršcu Dragani Rakić

Podrška radnici biblioteke u Vršcu Dragani Rakić

Beograd, 21.12.2018.godine – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju i podižu svoj glas protiv sve bahatijeg i otvorenijeg političkog pritiska kadrova vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) na zaposlene širom Srbije.

Nenad Baroš, predsednik skupštine grada Vršca i član SNS, juče je na sednici skupštine grada javno prozvao direktorku vršačke biblioteke Vesnu Zlatičanin, takođe člana SNS da neće glasati za njen reizbor ukoliko se Dragani Rakić, odbornici grada Vršca i zaposlenoj u toj ustanovi ne uruči otkaz.

Još jednom podsećamo da svaki građanin ove zemlje po Ustavu ima pravo na slobodu političkog i svakog drugog udruživanja u skladu sa zakonom i pozivamo nadležne institucije da reaguju, posebno inspekciju rada. Zahtevamo javnu osudu političkog progona i egzistencijalnog pogroma neistomišljenika i kritičara vlasti.

Smatramo da Baroševa javna prozivka na lokalnoj sednici skupštine ima veliku moralnu i političku težinu i odgovornost, budući da on sa pozicije vlasti javno proziva, ucenjuje i daje naređenja za uručenje otkaza, stavljajući sebe u poziciju inkvizitora prekog suda.

Slobodni smo da javno upozorimo da ovo uvodi u sve veću fašizaciju srpskog društva, ma koliko se vlast upinjala da to opovrgne i demantuje, jer svojim činjenjem preko svojih kadrova sprovodi već viđene oblike i forme fašizma s početka 20 veka, za šta smo dužni i moralno odgovorni da upozorimo.

U protivnom, sledi nam mrak neviđenih razmera.

Informativna služba

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/dragana.rakic.710/videos/2329919017020487/’ width=’700′ showtext=’true’]

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*