Home » OBAVEŠTENJA » Podrška Novici Antiću i Vojnom sindikatu Srbije
Podrška Novici Antiću i Vojnom sindikatu Srbije

Podrška Novici Antiću i Vojnom sindikatu Srbije

Beograd, 01.11.2018.- Udruženi sindikati Srbije Sloga najoštrije osuđuju sramno proganjanje kojem je od  Ministarstva odbrane i državnih organa  izložen predsednik reprezentativnog Vojnog sindikata Srbije Novica Antić. Ovakav odnos vlasti prema sindikalnim aktivistima suprotan je svim zakonima ove zemlje, kao i demokratskim i civilizacijskim tekovinama savremenog doba i neodoljivo podseća na stanje viđeno u Nemačkoj pre skoro jednog veka.

Sudskom presudom kojem se našem kolegi oduzima čin i prekida radni odnos u vojsci Srbije predstavlja pravno nasilje i zloupotrebu prava sa pozicije moći.

Apsolutno je jasno da ne postoji ni jedan preavni osnov za donošenje ovakve odluke, i sigurni smo da su njeni kreatori toga potpuno svesni. I cilj ovakvog postupanja je potpuno jasan – poslati poruku svima koji se kritički odnose prema ovoj vlasti, koristeći pri tome zakonom propisana sredstva, šta ih čeka – odmazda  koja se pri tome neće ograničavati ni na osnovno poštovanje  zakona.

Ovom prilikom želimo da izrazimo podršku Vojnom sindikatu Srbije i njegovom predsedniku Novici Antiću koja će se između ostalog ogledati i u prisustvu svim akcijama i aktivnostima koje će taj sindikat ubuduće organizovati u borbi za zaštitu osnovnih prava svog predsednika.

Onima koji se na ovakav način obračunavaju sa našim sindikalnim kolegama poručujemo da nas neće zaplašiti, već još više očvrsnuti u uverenju da se svim raspoloživim snagama borimo protiv diktature i ograničavanja i gušenja naših prava.

Solidarno, zajednički, borićemo se i pobediti!

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top