Home » OBAVEŠTENJA » Podrška Marku Orelju

Podrška Marku Orelju

Beograd, 08.12.2016.- Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ najoštrije osuđuju otpuštanje sa posla kuvara skadarlijskog restorana „Kapetan Koča putuje“ Marka Orelja koji je dobio otkaz jer se pobunio što su muzičari u lokalu u kojem je radio gostima iz Nemačke svirali pesmu „Lili Marlen“.

Za nas je Marko Orelj hrabar čovek, rodoljub i pravi antifašista kome smo spremni da ukoliko nam se obrati pružimo pravnu i svaku drugu pomoć da tuži svog poslodavca.

Poražavajuće je da se u Beogradu na početku 21. veka otpuštaju radnici koji neguju slobodarski i antifašistički duh, a da se tolerišu poslodavci koji su spremni da za šaku profita od stranaca  otpuštaju svoje zaposlene zbog pesme koja je dokazano bila motivaciona pesma nacista u okupiranoj Srbiji i porobljenoj Evropi tokom drugog svetskog rata.

Još poraznije je da se ovo događa danas, u vreme kada je na čelu ministarstva rada Aleksandar Vulin, političar koji se u javnosti deklariše kao levičar i veliki antifašista.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*