Home » OBAVEŠTENJA » Direktor KC Kruševac priznao samovolju

Direktor KC Kruševac priznao samovolju

Beograd, 09.12.2016. – Udruženim sindikatima Srbije Sloga, koji su u Kruševcu nedavno održali sastanak na nivou cele Srbije, direktor Kulturnog centra Kruševac odbio da im izda salu „jer govore protiv vlasti“.

Predstavnik Sloge u Kruševcu rekao je da mu je prvo usmeno rečeno da će dobiti salu besplatno, ali da je, kada je uputio pisanu molbu, takođe usmeno obavešten da to neće biti moguće kao i da ne mogu ni da iznajme salu.

Nezvanično je, kako je kazao, saznao da direktor to nije odobrio jer „sindikat Sloga govori protiv vlasti“.

 

Direktor potvrdio

Direktor Kulturnog centra Kruševac Miroslav Smiljković rekao je agenciji Beta da je odluku da salu ne iznajmi sindikatu Sloga on doneo.

„Moje je pravo, kao direktora, da samostalno odlučim kome ću izdati salu. Takođe, mi smo osnovani kao ustanova koja promoviše kulturu, umetnost, radi sa decom i naš prostor ne treba da služi za promocije sindikata, nevladinih organizacija, bilo kakvu politizaciju“, rekao je Smiljković.

Objasnio je i da odlukom Upravnog odbora te ustanove, salu na korišćenje dva puta godišnje besplatno mogu da dobiju samo stranke koje imaju odbornike u Skupštini grada.

Za Slogu je to politički progon

Za razliku od gospodina Smiljkovića koji tvrdi da je njegovo pravo da samostalno odluči kome će izdati prostor, Za Slogu je to politički progon neistomišljenika i korak bliže anarhiji u društvu.

„Mi znamo da je Kulturni centar u Kruševcu javno dobro i da kao takvo mora da služi na dobrobit svih građana, pojedinaca i organizacija koje deluju u skladu sa zakonom. Uskraćivanje prava na upotrebu javnog dobra je diskriminiacija i korak bliže anarhiji u društvu. Samovolja  direktora Smiljkovića mora biti najoštrije osuđena i sankcionisana od svih, posebno od predstavnika vlasti. U suprotnom i oni su saučesnici političkog progona sindikalnih organizacija koje imaju hrabrosti da  kritikuju ekonomske poteze vlade.

Ovim je, međutim, vidljiva i sve veća nervoza onih koji bi predstavnike radnika i dalje držali u izolaciji i što dalje od Parlamenta kao institucije u kojoj se odlučuje i u kojoj se donose zakoni koji kroje njihovu sudbinu.

O samovolji direktora Kulturnog centra Miroslava Smiljkovića pisanim putem je upoznat predsednik Opštine Kruševac, a o tome će takođe biti obavešten i resorni ministar kulture, kao i zaštitnik građana Saša Janković.

 

Infoormativna služba

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content