Home » OBAVEŠTENJA » Počeo štrajk glađu radnika FAP-a

Počeo štrajk glađu radnika FAP-a

Priboj – Beograd, 2. mart 2016. – Radnici Fabrike automobila Priboj danas su u krugu svoje fabrike održali zbor pred više od 400 radnika, nakon čega je Štrajkački odbor odlučio da aktivira juče najavljen štrajk glađu, budući da sinoćni razgovori u Ministarstvu privrede sa ministrom Sertićem nisu doneli opipljiva rešenja kojima bi svih 650 radnika pribojske fabrike bilo zadovoljno.

Štrajk glađu je započelo 17 radnika, očekuje se veći broj, a interesovanje za najradikalniji vid radničke borbe je veliko.

Iako je ministar Sertić obećao da će Vlada Srbije uložiti sve svoje resurse i snagu kako bi FAP opstao, to za radnike nije dovoljna garancija, zaključeno je na zboru, jer bi prema predlogu države Vojno remontni zavod koji planiraju da otvore u pogonima FAP-a uposlio samo 100 ljudi.

„Mi tražimo posao za svih 650 radnika. Tražimo da nam se lično obrati predsednik Vlade Aleksandar Vučić ili da imenuje profesionalni menadžement po uzoru Železare Smederevo koji će preuzeti odgovornost za dalju sudbinu FAP-a. U tom slučaju Štrajkački odbor i radnici će dati šansu zamrzavanju štrajka“.

Za detaljnije informacije u vezi započetog štrajka glađu, kao i daljim koracima, možete se obratiti predsedniku Štrajkačkog odbora i sekretaru našeg Jedinstvenog sindikata „Sloga FAP“ Miroslavu Mrševiću na tel. (prosleđen medijima)

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*