Home » OBAVEŠTENJA » Prijava protiv ministra policije zbog zadržavanja informacija

Prijava protiv ministra policije zbog zadržavanja informacija

Beograd, 02.mart 2016. godine – Malo koji bi se sindikat i njegov čelnik danas u Srbiji usudili da protiv svog ministra ili gazde podnesu prekršajnu ili krivičnu prijavu ako unapred znaju da će biti targetirani kao meta za odstrel i mobingovanje po raznim osnovama.

I ovoga puta kao mnogo puta do sada takvu vrstu nesvakidašnje hrabrosti i istrajnosti u sprovođenju pravde i zaštite svojih članova sprovode sindikati iz velike porodice Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Dragan Žebeljan, ovlašćeno lice u Sindikatu policije Sloga podneo je Prekršajnom sudu u Beogradu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornog lica u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, ministra Nebojše Stefanovića, s obzirom da sindikat nije dobio zatražene informacije u zakonski propisanom roku.

Sindikat policije Sloga predlaže da nakon svih izvedenih dokaza ministra Nebojšu Stefanovića u svojstvu odgovornog lica proglasi odgovornom zato što organ javne vlasti nije postupio prema Zahtevu od 18.01.2016.godine, i nije u predviđenom zakonskom roku do 15 dana od dana prijema, podnosiocu zahteva dostavio informacije koje je Sindikat u svom zahtevu potraživao.

Ukoliko se bude ispoštovao zakon, ministar policije bi mogao biti kažnjen novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara.

Opširnije na linku : Prijava protiv Stefanovića zbog zadržavanja informacija

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content