Home » OBAVEŠTENJA » Predstavljanje istraživanja i knjige „Od novinara do nadničara. Prekarni rad i život“

Predstavljanje istraživanja i knjige „Od novinara do nadničara. Prekarni rad i život“

Beograd, 3. mart 2016. – Centar za razvoj sindikalizma predstavio je danas u beogradskom Medija Centru knjigu „Od novinara do nadničara. Prekarni rad i život“, koju su u poslednjim danima prošle godine objavili, Centar za razvoj sindikalizma, Fondacija za otvoreno društvo i Dan Graf.

O knjizi „Od novinara do nadničara. Prekarni rad i život“ govorili su: dr Jovanka Matić i dr Rade Veljanovski. Uvod u raspravu o akcionim i organizacijskim kapacitetima novinara dali su Srećko Mihailović i dr Miroslav Ružica.

Cilj rasprave je da se razmotre mogućnosti otpora prekarizaciji rada i života novinara i otpora kolonizaciji medijskog prostora od strane političkih i finansijskih centara moći.

U samoj raspravi  aktivno učešće su uzeli i predstavnici USS „Sloga“, Informativne službe, koje je predvodio potpredsednik sindikata Vladimir Radosavljević.

Knjiga „Od novinara do nadničara. Prekarni rad i život“ sadrži rezultate empirijskog istraživanja obavljenog tokom 2015. godine na uzorku od 1.110 zaposlenih i nezaposlenih novinara i 619 zaposlenih i nezaposlenih fizičkih radnika.

Istraživanje i štampanje knjige finansijski je podržala Fondacija za otvoreno društvo (FOD). Istraživanje je obavio istraživački tim Centra za razvoj sindikalizma (CRS), a članovi tima su i autori studije prekarijata: Srećko Mihailović, rukovodilac istraživačkog tima i društveni istraživači: dr Miroslav Ružica, Tanja Jakobi, Boris Jašović, dr Maja Jandrić, Gradimir Zajić dr Mirjana Vasović, dr Zoran Stojiljković, Vojislav Mihailović i Dušan Torbica.

O samo istraživanju i rezultatima možete se informisati na sledećem linku: http://sindikalizam.org/2016/01/28/predstavljena-knjiga-centra-za-razvoj-sindikalizma/

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*