Home » OBAVEŠTENJA » Predstavljanje istraživanja i knjige „Od novinara do nadničara. Prekarni rad i život“
Predstavljanje istraživanja i knjige „Od novinara do nadničara. Prekarni rad i život“

Predstavljanje istraživanja i knjige „Od novinara do nadničara. Prekarni rad i život“

Beograd, 3. mart 2016. – Centar za razvoj sindikalizma predstavio je danas u beogradskom Medija Centru knjigu „Od novinara do nadničara. Prekarni rad i život“, koju su u poslednjim danima prošle godine objavili, Centar za razvoj sindikalizma, Fondacija za otvoreno društvo i Dan Graf.

O knjizi „Od novinara do nadničara. Prekarni rad i život“ govorili su: dr Jovanka Matić i dr Rade Veljanovski. Uvod u raspravu o akcionim i organizacijskim kapacitetima novinara dali su Srećko Mihailović i dr Miroslav Ružica.

Cilj rasprave je da se razmotre mogućnosti otpora prekarizaciji rada i života novinara i otpora kolonizaciji medijskog prostora od strane političkih i finansijskih centara moći.

U samoj raspravi  aktivno učešće su uzeli i predstavnici USS „Sloga“, Informativne službe, koje je predvodio potpredsednik sindikata Vladimir Radosavljević.

Knjiga „Od novinara do nadničara. Prekarni rad i život“ sadrži rezultate empirijskog istraživanja obavljenog tokom 2015. godine na uzorku od 1.110 zaposlenih i nezaposlenih novinara i 619 zaposlenih i nezaposlenih fizičkih radnika.

Istraživanje i štampanje knjige finansijski je podržala Fondacija za otvoreno društvo (FOD). Istraživanje je obavio istraživački tim Centra za razvoj sindikalizma (CRS), a članovi tima su i autori studije prekarijata: Srećko Mihailović, rukovodilac istraživačkog tima i društveni istraživači: dr Miroslav Ružica, Tanja Jakobi, Boris Jašović, dr Maja Jandrić, Gradimir Zajić dr Mirjana Vasović, dr Zoran Stojiljković, Vojislav Mihailović i Dušan Torbica.

O samo istraživanju i rezultatima možete se informisati na sledećem linku: http://sindikalizam.org/2016/01/28/predstavljena-knjiga-centra-za-razvoj-sindikalizma/

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top