Home » OBAVEŠTENJA » Počeo rad Kancelarije za saradnju sa sindikatima

Počeo rad Kancelarije za saradnju sa sindikatima

Beograd, 05.07.2018. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ni posle skoro mesec dana od zahteva gradonačelniku Beograda da se obezbedi kancelarija za saradnju sa sindikatima ne dobija odgovor, ali se zato gradska vlast na svaku kritiku ili traženje odgovora itekako bavi zamenom teza i izbacivanjem neistina o sindikalnim aktivnostima predsednika Sloge i prvog radničkog odbornika u Skupštini grada Željka Veselinovića.

Gradska vlast Beograda mora da zna da će kancelarija za rad sa sindikatima biti otvorena bez obzira na njihove opstrukcije i plasiranje laži kroz odabrane medije kojima je obezbedila velika novčana sredstva kroz takozvani marketing beogradskih javno komunalnih preduzeća.

Već od danas svi nezadovoljni i obespravljeni radnici beogradskih javno komunalnih preduzeća, bez obzira na članstvo u sindikatu moći će da nam se javljaju, da nam dostavljaju svoje predloge i mišljenja u kancelariji „Saveza za Srbiju“ u Skupštini grada Beograda, kancelariji sindikata „Sloga“ u Nušićevoj 6, kao i putem telefona 011/408-16-03, ili na mejl beogradskiodbornik@sloga.org.rs.

Gradska vlast mora da zna da je ona servis svih Beograđana, dužna da daje odgovore zašto su komunalne usluge u Beogradu sve lošije i skuplje, zašto je malo radnika izvršilaca, a puno pretplaćene i nefunkcionalne partijske birokratije u pretrpanim kancelarijama.

Građani Beograda mora da znaju na šta se troši njihov novac od poreza i koliki je budžet u nekim javno komunalnim preduzećima poput GSP Beograd, gde se privatnim auto prevoznicima duplo više uplaćuje novca iz budžeta grada u odnosu na sam GSP, što ukazuje nečiju nameru da se najveći autoprevoznik pod izgovorom nelikvidnosti gurne u javno privatno partnerstvo, a kasnije pretvari u privatno preduzeće.

Informativna služba

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content