Home » OBAVEŠTENJA » POBUNA RADNIKA POŠTE: U utorak veliki protest
Zoran Pavlović

POBUNA RADNIKA POŠTE: U utorak veliki protest

U utorak u 19 časova ispred glavnog poštanskog centra u Ugrinovačkoj 210 u Zemunu održaće se protest u organizaciji radnika Pošta Srbije. Na protest će biti pozvani svi zaposleni i svi sindikati, a radi se o dva zahteva, materijalnom položaju zaposlenih, kao i radno-pravnom položaju zaposlenih u Pošti Srbije. Naš problem su pre svega jako niske zarade. Dve trećine zaposlenih, uglavnom u tehnološkom delu, poštari, radnici u preradi pošiljaka, vozači i tako dalje, imaju zarade na nivo oko 44.000 – 45.000 dinara, ističe za Direktno.rs radnik Pošta Srbije Zoran Pavlović.

Pavlović ističe da radnici Pošte u ovoj godini nisu dobili ni jedan procenat povećanja zarade, niti je to predviđeno, a sa druge strane poslovodstvo se „diči uspešnim rezultatima poslovanja“.

– Takođe, veliki problem je i radno-pravni status zaposlenih koji su angažovani ugovorom na određeno vreme, kojima su ti ugovori istekli, a koji nisu prevedeni u radni status na neodređeno vreme. Nakon 24 meseci rada na određeno, sa nekima od njih, dok drugi rade na po osnovu zamena odsutnih zaposlenih – dodaje Pavlović i napominje da je u veliki nedostatak izvršilaca na tehnološkim radnim mestima, a sa druge strane prepune su kancelarije po direkcijama i stručnim službama.

On je pomenuo da u Pošti Srbije postoji pravno nasilje koje je osetio i na sopstvenoj koži.

– Ja koji 36 godina radim u glavnom poštanskom centru i živim u Beogradu i koji sam predstavnik sindikata radnika Pošte u tom poštanskom centru i sindikalni aktivista, dobio sam aneks ugovora kojim se premeštam ne samo iz organizacione celine, već i iz Beograda. Premešten sam u Pančevo, navodno zbog potreba službe. To je samo izgovor, a pravi motiv je upravo što smo se kao zaposleni organizovali i što hoćemo da skrenemo pažnju na svoj položaj. Pre toga smo učinili sve, prosledili smo zahteve direktoru preduzeća (Zoranu Đorđeviću prim. aut.) i nismo dobili nikakve odgovore – zaključuje Pavlović za Direktno.rs.

 

Direktno.rs.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content