Home » OBAVEŠTENjA » Nerad, nemar ili korupcija!?
Nerad, nemar ili korupcija!?

Nerad, nemar ili korupcija!?

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” upozoravaju javnost da Inspekcija rada sve češće ne reaguje na prijave sindikata protiv nesavesnih poslodavaca i time sebe direktno dovodu u sumnju o njihovom neradu, nemaru ili korpciji.

Gradski odbor Sloge u Užicu, na osnovu ovlašćenja od zaposlene Ane Stanojević, podneo je prijavu Inspekciji rada o nepravilnostima njenog poslodavca “KLM GOLD PIN ZLATIBOR”.

Naime, prikom obavljanja posla, Ana je 3. maja ove godine zadobila tešku telesnu povredu u vidu preloma desne nadlaktice zbog čega zbrinuta u Domu zdravlja Čajetina, gde je policija sa njom obavila razgovor o događaju i o tome po službenoj dužnosti izvestila načelnika Inspektorata za rad Odeljenja u Užicu, Moma Miševića.

Međutim, nakon mesec dana od događaja poslodavac i Inspekcija rada se po ovom događaju ne oglašavaju. Poslodavac nije dostavio povrednu listu, niti ugovor o radu, niti je povređenoj radnici uručio obračun zarade (platni listić) za mesec april, iako je bio u zakonskoj obavezi da joj to izda.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” zahtevaće od Odeljenja inspekcije rada u Užicu, a na osnovu pristupa informacijama od javnog značaja da im se dostave na uvid imena preduzeća i pojedinaca koji su ih u poslednjih pet godina donirali, kako bi utvrdili da li se radi o neradu, nemaru ili korupciji.

Imamo razloga da sumnjamo u korupciju, posebno nakon skandala sa Inspekcijom rada koja je primala masne donacije od Južnokorejske Jure, poslodavca koji je sinonim za zlostavljanje radnika i gušenja prava na sindikalno organizovanje u Srbiji.

Informativna služba

 

 

.

 

UKRATKO - sloga

sloga
Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top