Home » PRENOSIMO » OZBILJNO UPOZORENJE: Biće još više ubistava, samoubistava i drugih teških zločina
OZBILJNO UPOZORENJE: Biće još više ubistava, samoubistava i drugih teških zločina

OZBILJNO UPOZORENJE: Biće još više ubistava, samoubistava i drugih teških zločina

Bez biološke slobode nema slobode, a gladan čovek nije slobodan čovek!

Biće još više ubistava i samoubistava i drugih teških zločina. Dobićemo puno invalida i bolnice pune pacijenata, a mere otpuštanja radnika imaće kontraefekat jer će sve što se uštedi na platama otpuštenih biti potrošeno u zdravstvenim ustanovama za njihovo lečenje sa neizvesnim ishodom – upozorava profesor Novosadskog univerziteta u penziji Bogosav Lažetić.

bogosav-lazetic-1

(Slobodan Mirić/Foto: S. Mirić – Blic)

Ako ove godine bude otpušteno 40.000 ljudi, najmanje 10.000 oboleće od teških kardiovaskularnih i psihosomatskih obolenja, tvrdi ovaj profesor koji je međunarodnu reputaciju stekao na neurofiziologiji, neuroendokrinologiji i magnetiologiji.

– I nerođene generacije osetiće posledice takvog traumatičnog društvenog stanja jer psihoemocionalni stres utiče na genetski aparat ćelija organizma, dovodeći do urođenih poremećaja razvoja i zdravlja dece.

Profesor upozorava da psihoemocionalni stres ima akutni socijalni značaj i da je došao do kritične linije iza koje “nastaje degradacija društva, masovni gubitak zdravlja i epidemija umiranja”.

On smatra da se ne može odlagati uvođenje rehabilitacionih mera za otpuštene i nezaposlene mlade ljude, koji su podvrgnuti stresnim uticajima, otkrivajući nam da govori o tezama rukopisa svoje nove knjige koju pripremna za štampu.

– Bez obzira ne ekonomsku krizu, društvo ne sme u svojim odlukama da prenebregne ono što se nekada zvalo interes radnog čoveka, što je isto što i interes nacije, jer ako te brige ne bude, bojim se da će se nama baviti samo nauke koje izvore crpe u arhivima i otkopanim kulturama smatra Lažetić.

– Bez biološke slobode nema slobode, a gladan čovek nije slobodan čovek – ponavlja dr Lažetić i poručuje da spas života i pobeda stresa mora da bude cilj društva.

On tvrdi da psihoemocionalni stres menja odnose ljudi i duhovni svet čoveka i da je uzrok 80 odsto svih bolesti.

Opširnije u Blicu … UPOZORENJE: Biće još više ubistava, samoubistava i drugih teških zločina

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top