Home » OBAVEŠTENJA » Otpušteno je još 20 radnika Fabrike obojenih metala u Prokuplju (FOM)

Otpušteno je još 20 radnika Fabrike obojenih metala u Prokuplju (FOM)

Izvor: Radio Beograd 1, 23. jun 2015.-

Dobili su rešenja o prekidu radnog odnosa sa 18. junom. Prethodno je otkaze dobilo 14 radnika. Tražili su zarađene plate, overu zdravstvenih knjižica i uplatu radnog staža, saopštio je sindikat „Sloga“.

1Pedesetak radnika Fabrike obojenih metala u Prokuplju, obustavilo je proizvodnju pre oko mesec dana, zbog, kako tvrde, dugovanja šest zarada i doprinosa za prethodne tri odnosno godinu i po dana.

Očekivali su dogovor sa poslovodstvom, a ono je petnaestoricu radnika suspendovalo, a ostale poslalo na odmor.

„Tražili smo jednu platu i overene zdravstvene knjižice. Oni su to shvatili kao kršenje Zakona o radu, na koji se pozivaju, a sami ga ne poštuju“, kazali su radnici FOM.

Kako je juče povodom problema u FOM-u  nezvanično saznala naša televizija, trenutno na posao dolazi samo nekoliko administrativnih radnika, a  vlasnik povremeno.

Vlasnik i direktor Fabrike obojenih metala u Prokuplju, Dragan Živković, nije bio dostupan za izjave. U Inspektoratu za rad, izjavili su da inspekciju nisu mogli da izvrše, jer je inspektore sprečila zaključana kapija.

U pirotskoj advkatskoj kancelariji Stojanović, saopštili su da je veći deo sudskih postupaka okončan, međutim, postupak izvršenja ne može da se sprovede, jer je preduzeće u višegodišnjoj blokadi.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content