Home » OBAVEŠTENJA » Održan sastanak četiri sindikata JP Pošta Srbije
Održan sastanak četiri sindikata JP Pošta Srbije

Održan sastanak četiri sindikata JP Pošta Srbije

Beograd, 25.08.2022. godine. – Današnjem sastanku koji je inicirao Sindikat radnika pošte Sloga a na koji su pozvani svi sindikati koji deluju kod poslodavca, prisustvovali su Milošević Momčilo, predsednik S.O. Beograd centar ispred sindikata PTT, Antić Voja, predsednik Sindikalnog saveza radnika pošte, Radojičić Darko i Jelić Biljana, član g.o. i sekretar sindikata Solidarnost.

Sastankom je predsedavao predsednik Sindikata radnika pošte Sloga, Mitrović Stefan, a učešće u diskusiji su uzeli Živanov Dragan i Petrović Petar, sindikalni aktivisti Sloge iz Zrenjanina.

Jednoglasno je prihvaćen predlog Solidarnosti o zahtevu za uvećanje regresa u iznosu od pet hiljada dinara u naredna tri meseca, počevši od septembarske zarade, a naš sindikat je predložio, što je takođe jednoglasno prihvaćeno, da se neraspoređeni deo zarade iz dobiti, 20% od ukupnog iznosa, koji je ranijom odlukom poslovodstva preusmeren u investicije, iskoristi za povećanje plata, takođe počevši od septembarske zarade.

To su dva zahteva koja će gore pomenuta četiri sindikata zajednički poslati predsedniku Nadzornog odbora JP Pošta Srbije Beograd, gospodinu Šarencu i osnivaču, Vladi Republike Srbije, odnosno predsedniku Vlade.

Dvočlana delegacija sindikata “Solidarnost” koja je prisustvovala današnjem sastanku obavestila je sve prisutne da nema izvršnu moć po ovom pitanju, odnosno zahtevima koje ispostavljamo, stoga smo se složili da sačekamo nekoliko dana, a najkasnije do srede, 31. avgusta, kada očekujemo njihov konačan stav po tom pitanju koji će predstaviti glavnim odborima svojih sindikalnih organizacija.

Iz svega navedenog, obaveštavamo svoje članove kao i sve zaposlene u JP Pošta Srbije Beograd, da će zajednički zahtevi gore pomenuta četiri sindikata, uz eventualno izuzeće Solidarnosti (u zavisnosti od odluke koju budu doneli)  svakako biti poslati na navedene adrese najkasnije do 1. septembra tekuće godine.

Sindikat radnika pošte Sloga /link/

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Comments are closed.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top