Home » SLOGA VESTI » Održan protest Vojnog sindikata, Sloga podržala!

Održan protest Vojnog sindikata, Sloga podržala!

Beograd, 27.11.2016. – Više od 2000 ljudi okupilo se danas na platou ispred zgrade Ministarstva odbrane na protestu koji je organizovao Vojni sindikat Srbije sa zahtevom za poboljšaje socijalnog i materijalnog položaja zaposlenih u Vojsci.

2

Protest su podržali članovi Policijskog sindikata Srbije, Udruženja vojnih penzionera, više sindikata policije i Slogini sindikati Ministarstva odbrane i VMA.

Okupljenima na platou pred velikim brojem predstavnika medija obratili su se predsednik Vojnog sindikata Novica Antić, Sindikata vojnih penzionera Jovo Tamburić  i predsednik Policijskog sindikata Veljko Mijailović.

5

„Narod je podržao svoju vojsku i naš protest je uspeo koliko god su oni hteli da ga spreče danas“, rekao je predsednik Vojnog sindikata Novica Antić i optužio Generalštab da je na sve načine pokušavao da spreči veće prisustvo pripadnika vojske na protestu.

On je ujedno ponovio zahteve koji se tiču poboljšanja egzistencionalnog i materijalnog položaja zaposlenih u Vojsci Srbije.

9

Nakon govora okupljeni su trotoarom ne ometajući saobraćaj prošetali do zgrade Predsedništva u Andrićevoj, gde su predali pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću kako bi ga upoznali sa njihovim zahtevima, a nakon toga čelnici Vojnog sindikata i Policijskog sindikata su se ponovo obratili novinarima.

1

Protest je završen mirno, bez incidenta i zaustavljanja saobraćaja.

Informativna služba

POGLEDAJTE OBAVEZNO VIDEO!

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*