Home » OBAVEŠTENJA » Održan protest radnika prosvete

Održan protest radnika prosvete

Beograd, 22.10.2014.godine — Više od 2.000 članova četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika protestovalo je danas u centru Beograda. Na protestu su bili i članovi „Sloge“.

prosveta 2Učesnici protesta „Kuda ide srpsko obrazovanje“, među kojima su bili članovi sindikata; Unije sindikata prosvetnih radnika, Sindikata obrazovanja Srbije, Sindikata radnika u prosveti i Granskog sindikata prosvete „Nezavisnost“, zahtevali su da se radnici prosvete izuzmu iz najavljenog smanjenja plata u javnom sektoru i iz zakona o platnim razredima.

Oni su nosili transparente na kojima je pisalo „Narod nije rob, revolucija jedina solucija“, „Za školu, za bolje dane“, „Da za zvanje bude bitno znanje“.

Na protestu su bili i članovi „Sloge“, koji su ga predhodno podržali i doneli preporuku da se u skladu sa sindikalnom i radničkom solidarnošću prosvetno članstvo „Sloge“ priključi i jednodnevnom štrajku, kao i svim drugim sindikalnim aktivnostima u svim školama na teritoriji čitave Srbije gde je ono zastupljeno.

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*