Home » OBAVEŠTENJA » Štrajk i protest radnika Autoprevoza zbog plata
Štrajk i protest radnika Autoprevoza zbog plata

Štrajk i protest radnika Autoprevoza zbog plata

Beograd, 21.10.2014. –Potpredsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Vladimir Radosavljević rekao je danas  za udarne  vesti regionalne televizije „Telemark“ iz Čačka da se pritisak na zaposlene ogleda u raznim stvarima, a kao primer je naveo da je u trenutku privatizacije u Autoprevozu radilo 263 radnika, a da ih je sada ostalo 43.

Capture

Radnici preduzeća “Autoprevoz a.d.” iz Gornjeg Milanovca stupiće u štrajk u četvrtak u šest časova u krugu Autobuske stanice zbog neisplaćenih plata i dnevnica.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” saopštili su ranije da zaposleni u tom preduzeću stupaju u štrajk zbog neiplaćenih zarada,  dnevnica, kao i zahteva da se ubuduće sve zarade isplaćuju na vreme i svim zaposlenima u istom danu.

Oni takođe zahtevaju overu zdravstvenog osiguranja i uplatu zaostalih doprinosa na zarade, ucenjivanja da pristanu na manje otpremnine od onih propisanih zakonom, na rad duži od zakonom propisanog i na rešenja o promeni radnih mesta.

Takođe, jedan od zahteva je da se prestane sa mobingom u tom preduzeću i pritiskom na zaposlene.

Potpredsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Vladimir Radosavljević rekao je danas  za udarne  vesti regionalne televizije „Telemark“ iz Čačka da se pritisak na zaposlene ogleda u raznim stvarima, a kao primer je naveo da je u trenutku privatizacije u Autoprevozu radilo 263 radnika, a da ih je sada ostalo 43.

Radosavljević ističe da se vozači svakoga dana proglašavaju viškom i premeštaju na druga radna mesta, dok se neke linije ne održavaju zbog nedostatka vozača, zbog čega kolektiv i stanovnici opštine trpe ogromnu štetu.

Većinski vlasnik i direktor Dragan Toplaović rekao je da radnike interesuje samo plata, a da je štrajk pogrešno viđenje uloge sindikata nasleđen iz prošlosti.

Uostalom, pogledajte dvominutni prilog TV „Telemark“.

Informativna služba USS „Sloga“

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top