Home » OBAVEŠTENJA » Održan protest radnika JP Pošta Srbije
Održan protest radnika JP Pošta Srbije

Održan protest radnika JP Pošta Srbije

Na sinoćnjem protestu radnika JP Pošta Srbije ispred glavnog poštanskog centra u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu, koji je završen nešto posle 20 časova, poručeno je da uprkos opstrukcijama i pretnjama poslovodstva i njihovih poslušnika nikada neće odustati od svojih zahteva za poboljšanjem materijalnog i socijalnog položaja svih poštanskih radnika.

Organizatori su na početku skupa izneli da je od strane menadžmenta tokom čitavog dana vršena opstrukcija i direktno zastrašivanje radnika da ne prisustvuju protestu. Uprkos tome, sindikalci su poručili da neće odustati od zahteva, jer nemaju više šta da izgube osim ljudskog dostojanstva i izneli su spremnost na radikalnije poteze u zakonskim okvirima.

Na protestu su govorili predsednik Sindikata radnika pošte “Sloga” Stefan Mitrović i njegov kolega Zoran Pavlović, koji je zbog svog sindikalnog rada dobio nezakonit premeštaj van Beograda u kome mu je mesto boravišta.

Oni su okupljenim kolegama ponovili svoje zahteve koje su predhodno uputili direktoru JP Pošta Srbije, a to su:

–  Hitna isplata solidarne pomoći shodno Kolektivnom ugovoru za sve one koji imaju platu ispod 50 000 dinara, povećanje zarade od 30 odsto, jer su zarade ispod republičkog proseka, da se svim zaposlenima kojima su istekli ili ističu Ugovori na određeno vreme prevedu u radni status na neodređeno vreme, da se na sva sistematizovana radna mesta angažuju zaposleni po Ugovoru o radu na privremeno povremenim poslovima, da se obezbedi optimalan broj izvršilaca na tehnološkim radnim mestima i da se stavi van snage Aneks ugovora njihovog kolege Zorana Pavlovića, koji je zbog sindikalnog rada i predhodno organizovanih protesta nakon 26 godina bez mrlje u karijeri kažnjen premeštanjem.

Na skupu se obratio i predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović, koji je čestitao svim okupljenima na hrabrosti da se bore za svoj status u ime 14.000 radnika Pošta Srbije.

“Ja stvarno ne mogu da razumem druge sindikate i pojedince iz pošte koji pokušavaju da skupove nezadovoljnih kolega izminiraju na najgori mogući način i stanu uz bahato poslovodstvo koje je nastavilo istim putem gde su stali predstavnici iz PUPS-a”, rekao je Veselinović.

On je ujedno pozvao i direktora Pošte Zorana Đorđevića da razgovara sa predstavnicima radnika i poručio da on kao predstavnik sindikata nikada neće dozvoliti  nezakonite premeštaje za sindikalce, samo zato jer su se tražili veća prava za sve radnike.

“Ovaj protest je prvi i nećemo na njemu stati. Ako treba ići ćemo svake naredne nedelje od radnika do radnika da ih motivišemo da nas bude što više”, poručio je Veselinović.

Informativna služba

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top