Home » OBAVEŠTENJA » Odluka o puštanju Fantoma ohrabruje

Odluka o puštanju Fantoma ohrabruje

Beograd, 20.03.2019. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozdravljaju odluku Višeg suda u Beogradu koji nije podlegao dnevno – političkim pritiscima i koji je odbio predlog tužilaštva da se Miljanu Čičiću i Milanu Minji Pernatu, u javnosti poznatim kao “Pokret ujedinjenih fantoma“ (PUF!) odredi pritvor za ulaz u Radio televiziju Srbije.

Ovim ujedno pozivamo na puštanje i svih drugih koji su ishitreno, ekspresno prekršajno kažnjeni i upućeni na izdržavanje kazne u KPZ Padinska skela.

Puštanje naših članova i visokih funkcionera sindikata Miljana i Milana da se brane sa slobode je dobar i pozitivan korak ka stabilizaciji narušenih vrednosti u zemlji i veliko ohrabrenje da u srpskom pravosuđu postoje pošteni i odgovorni ljudi koji profesionalno rade svoj posao.

Nadamo se da će pravni tim u daljem postupku uspeti da pobije svaku sumnju kojom se od strane tužilaštva “Fantomi” terete za „nasilničko ponašanje na javnom skupu“, jer oni nisu nasilnici već afirmisani umetnici koji su na subotnjem protestu „Jedan od pet miliona” izvodili satirični performans sa kritičkom temom bahatosti gradske vlasti Beograda, koja je zbog izgradnje gondole besomučno sekla drveće na Kalemegdanu.

Još jednom ističemo da je po Ustavu Srbije zagarantovana sloboda umetničkog izražavanja, jer je ona ključni činilac demokratskog društva i dopušta svakom građaninu da kroz performans kritički ismejava pojedince, grupe, državu ili vlast, jer satira razobličava sve društvene anomalije.

Informativna služba

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*