Home » OBAVEŠTENJA » Odbornička grupa “Ujedinjeni” podržava predlog BIRODI za formiranje antikorupcijskog tela grada Beograda
Odbornička grupa “Ujedinjeni” podržava predlog BIRODI za formiranje antikorupcijskog tela grada Beograda

Odbornička grupa “Ujedinjeni” podržava predlog BIRODI za formiranje antikorupcijskog tela grada Beograda

Odbornička grupa “Ujedinjeni” je već podnela, ovog ponedeljka, zahtev za dopunu dnevnog reda na temu formiranja antikorupcijske komisije, za sednicu skupštine Beograda koja će se održati 18. avgusta.

Predlogom se telo obrazuje kao skupštinska komisija koju moraju da čine lica koje predlažu odborničke grupe, s tim da većinu u komisiji moraju da čine predstavnici opozicionih odborničkih grupa. Lica koja ulaze u komisiju mogu biti i građani i nestranačke ličnosti u čiju nepristrasnost odbornička grupa koja to lice predlaže veruje.

Mi podržavamo i drugačiji pristup kojim bi se formirala stalna kancelarija sa pet članova, ali samo ako ta lica budu izabrana glasovima opozicionih odbornika. U suprotnom postoji rizik da se ispunjava forma, a da se ne dođe do realnog rešavanja problema.

U našem predizbornom obećanju građanima smo rekli da ćemo formirati antikorupcijski tim i boriti da se do tog cilja i dođe, bilo kao stalnog organa ili kao komisije. Pozitivno je da što više organizacija iz civilnog društva apeluje na gradske vlasti. Neophodno je da se zaustavi parališuć uticaj korupcije na sve sfere funkcionisanja Beograda.

Odbornička grupa “Ujedinjeni”

  • Znanja radi, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ imaju svog predstavnika, odbornika iz redova sindikata i zalažu se u potpunosti za formiranje antikorupcijske komisije, jer je očigledno da u pojedina JKP Beograda odlaze ogromne pare dok radnici od toga nemaju ništa, rade za mizerne zarade, uz nedostatak opreme i težak rad.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Comments are closed.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top