Home » SAOPŠTENJA » Molimo premijerku da nam ne drži moralne pridike

Molimo premijerku da nam ne drži moralne pridike

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju izjavu – stav predsednice Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ane Brnabić povodom zahteva ratara da “ako svima daju sve što traže, tu budžeta više nema, tu Srbije više nema“.

Neverovatno je da se neko ko je još uvek u tehničkom mandatu poistoveti sa čuvarem države Srbije, posebno što je navela da su počeli i razgovori oko utvrđivanja minimalne cene rada i da je poljoprivrednicima predočeno da Vlada mora da brine o tome da ima fiskalni prostor i za to.

Molimo predsednicu Vlade da ne meša zahteve ratara i zahteve radnika i ne potura razdor među paorima i radnicima, jer su oba zahteva opravdana, a nezadovoljstvo je iskazano upravo zbog njene nestručnosti i nestručnosti njenih ministara koji su sve doveli u ovu tešku situaciju.

Kada ju u pitanju minimalna cena rada, ukoliko se ovako nastavi, može da očekuje proteste zbog male kupovne moći, ali i oholosti pojedinih poslodavaca u Srbiji koji radnike u trenucima svetske krize unižavaju i tretiraju kao obično roblje.

Takođe, molimo Anu Brnabić da nam ne drži lekcije i moralne pridike o budžetskim sredstvima, koje i ona troši stanovanjem u vili Jovanke Broz, nekadašnje supruge predsednika Jugoslavije, kao i njen stranački kolega, nekadašnji predsednik SNS i predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji i dalje koristi predsedničku vilu iako nije na funkciji skoro pet godina.

Izađite iz tih rezidencija i smanjite trošak u budžetu Srbije!

Informativna služba

..

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.