Home » SLOGA VESTI » Novih 14 v.d. direktora javnih preduzeća

Novih 14 v.d. direktora javnih preduzeća

Skupština grada Beograda razrešila je, po skraćenom postupku i bez rasprave,14 direktora javnih gradskih preduzeća i ustanova i izabrala nove, glasovima 57 odbornika.

Promene direktora izglasane su u preduzećima „Apoteka Beograd“, Gradskom centru za socijalni rad, Prihvatilište za odrasla i stara lica, „Putevi Beograd“, „Beogradski vodovod i kanalizacija“, „Beograd put“, kao i u „Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“.

Nove direktore dobila su i preduzeća „Infostan i tehnologije“, Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“, „Gradsko stambeno“, Urbanistički zavod Beograd „JUP“, „Sava Centar“, „Beogradski metro i voz“ i Centra dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda.

Jedan broj direktora javnih gradskih preduzeća je smenjen, deo je ponovo izabran za vršioca dužnosti direktora, dok je deo njih sam podneo ostavku.

Skupštinu grada Beograda čini 110 odbornika, a USS Sloga imaju svog predstavnika iz redova sindikata koje zastupa potpredsednik i odbornik Pavle Heđeši.

On je u toku zasedanja govorio o problemima i mobingovanju radnika, posebno u GSP Beograd i o javnoj nabavci tablet uređaja u Gradskoj čistoći.

Pre zasedanja skupštine, odbornička grupa „Ujedinjeni“ u kojoj je USS Sloga održala je konferenciju za štampu koju možete videti u nastavku.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.