Home » SLOGA VESTI » Novih 14 v.d. direktora javnih preduzeća

Novih 14 v.d. direktora javnih preduzeća

Skupština grada Beograda razrešila je, po skraćenom postupku i bez rasprave,14 direktora javnih gradskih preduzeća i ustanova i izabrala nove, glasovima 57 odbornika.

Promene direktora izglasane su u preduzećima „Apoteka Beograd“, Gradskom centru za socijalni rad, Prihvatilište za odrasla i stara lica, „Putevi Beograd“, „Beogradski vodovod i kanalizacija“, „Beograd put“, kao i u „Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“.

Nove direktore dobila su i preduzeća „Infostan i tehnologije“, Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“, „Gradsko stambeno“, Urbanistički zavod Beograd „JUP“, „Sava Centar“, „Beogradski metro i voz“ i Centra dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda.

Jedan broj direktora javnih gradskih preduzeća je smenjen, deo je ponovo izabran za vršioca dužnosti direktora, dok je deo njih sam podneo ostavku.

Skupštinu grada Beograda čini 110 odbornika, a USS Sloga imaju svog predstavnika iz redova sindikata koje zastupa potpredsednik i odbornik Pavle Heđeši.

On je u toku zasedanja govorio o problemima i mobingovanju radnika, posebno u GSP Beograd i o javnoj nabavci tablet uređaja u Gradskoj čistoći.

Pre zasedanja skupštine, odbornička grupa „Ujedinjeni“ u kojoj je USS Sloga održala je konferenciju za štampu koju možete videti u nastavku.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Comments are closed.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top