Home » OBAVEŠTENJA » OBELEŽEN EVROPSKI DAN AKCIJE

OBELEŽEN EVROPSKI DAN AKCIJE

Danas smo bili deo radničke Evrope. Sindikalni aktivisti , zajedno sa studentima i građanima, u povorci koja se kretala od Trga Dimitrija Tucovića do zgrade Vlade, dali su podršku radnicima cele Evrope.

d3U danu koji je proglašen EVROPSKIM DANOM AKCIJE, članstvo sindikata poručilo je da se ne slaže sa merama koje preduzima VELIKA TROJKA.

Sindikati se protive nameri da se pregaze sva radnička prava i unište socijalne države.

Pred zgradom Vlade, sindikalni lideri poručili su radnicima Srbije: „Čeka nas ozbiljna sindikalna mobilnost i akcija“ razlog za to su najavljene izmene Zakona o radu, Zakona o štrajku, kao i drugih zakona koji se odnose na radno pravo. Danas smo se okupili kako bi smo se suprostavili neoliberalnom kapitalizmu, takjunima i „onima koji su opljačkali državu“, rekao je Željko Veselinović, predsednik USSSloge.

Pored Predsednika USSSloge članstvu su se obratili Živorad Mrkić, predsednik USSSlogaNovi sindikat zdravstva i Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Na protestnom skupu učestvovalo je više od 1000 ljudi, kojima se ovim putem zahvaljujemo.

USS Sloga će uvek biti mobilan, a ovaj skup se ne završava danas.

Info SLOGA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*