Home » KAMPANJE » Obaveštenje za članove Sloga u JKP GSP Beograd
Obaveštenje za članove Sloga u JKP GSP Beograd

Obaveštenje za članove Sloga u JKP GSP Beograd

Beograd, 27. maj 2015.- Udruženi sindikati Srbije SLOGA i sindikat SLOGA-GSP obaveštavaju svoje članove, kao i sve zaposlene u JKP GSP Beograd, da je Viši sud u Beogradu 28.04.2015. godine doneo PRESUDU kojom potvrđuje odluku Glavnog odbora USS SLOGA od 13.07.2014. godine kojom je Mira Basta isključena iz članstva sindikata, raspušteno kompletno rukovodstvo sindikata SLOGA-GSP i za poverenika sindikata imenovan Slobodan Vasić, koji će imenovati novo rukovodstvo sindikata.

catsSve odluke sindikata donete posle 13.07.2014. godine SU NEVAŽEĆE, uključujući i odluku o promeni naziva sindikata u takozvani RAJ-GSP, a rešenje Ministarstva rada o toj odluci će biti poništeno po Presudi.

Članstvo obaveštavamo da je u toku akcija aktivista nekog novog fantomskog Sindikata zaposlenih radnika u GSP o učlanjenju u njihovu organizaciju (koji je na prevaru bez pristupnica u GSP-u od Ministarstva rada dobio potvrdu o reprezentativnosti) a izčlanjivanja ljudi iz našeg sindikata. To isto upozorenje je uputio i Samostalni sindikat GSP-a. Napominjemo da se radi o nedozvoljenim i protivzakonitim radnjama učlanjenja i izčlanjenja (čak i telefonom) i svaka takva pristupnica će biti proverena i zakonski sankcionisana.

Zaposleni trebaju da znaju da po novom Kolektivnom ugovoru GSP-a ispisnicu moraju lično da predaju u pisarnicu pogona dok pristupnicu može da preda i sindikat.

Zato nemojte da nasedate na prevaru da oni mogu da predaju Vašu ispisnicu jer je tada u pitanju delo povrede Zakona i Kolektivnog ugovora GSP-a.  

 

                                                                                                                                                                                                                                                        Sindikat SLOGA- GSP


 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. Mira Basta Ristanovic mora konacno da padne.

  2. Veoma spremna zena na sve zarad licne koristi i interesa,

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top