Home » OBAVEŠTENJA » Obaveštenje za članove Sloga u JKP GSP Beograd

Obaveštenje za članove Sloga u JKP GSP Beograd

Beograd, 27. maj 2015.- Udruženi sindikati Srbije SLOGA i sindikat SLOGA-GSP obaveštavaju svoje članove, kao i sve zaposlene u JKP GSP Beograd, da je Viši sud u Beogradu 28.04.2015. godine doneo PRESUDU kojom potvrđuje odluku Glavnog odbora USS SLOGA od 13.07.2014. godine kojom je Mira Basta isključena iz članstva sindikata, raspušteno kompletno rukovodstvo sindikata SLOGA-GSP i za poverenika sindikata imenovan Slobodan Vasić, koji će imenovati novo rukovodstvo sindikata.

catsSve odluke sindikata donete posle 13.07.2014. godine SU NEVAŽEĆE, uključujući i odluku o promeni naziva sindikata u takozvani RAJ-GSP, a rešenje Ministarstva rada o toj odluci će biti poništeno po Presudi.

Članstvo obaveštavamo da je u toku akcija aktivista nekog novog fantomskog Sindikata zaposlenih radnika u GSP o učlanjenju u njihovu organizaciju (koji je na prevaru bez pristupnica u GSP-u od Ministarstva rada dobio potvrdu o reprezentativnosti) a izčlanjivanja ljudi iz našeg sindikata. To isto upozorenje je uputio i Samostalni sindikat GSP-a. Napominjemo da se radi o nedozvoljenim i protivzakonitim radnjama učlanjenja i izčlanjenja (čak i telefonom) i svaka takva pristupnica će biti proverena i zakonski sankcionisana.

Zaposleni trebaju da znaju da po novom Kolektivnom ugovoru GSP-a ispisnicu moraju lično da predaju u pisarnicu pogona dok pristupnicu može da preda i sindikat.

Zato nemojte da nasedate na prevaru da oni mogu da predaju Vašu ispisnicu jer je tada u pitanju delo povrede Zakona i Kolektivnog ugovora GSP-a.  

 

                                                                                                                                                                                                                                                        Sindikat SLOGA- GSP


 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*