Home » OBAVEŠTENJA » Nikad gori položaj radnika u Srbiji
Nikad gori položaj radnika u Srbiji

Nikad gori položaj radnika u Srbiji

Beograd, 24.05.2017. – Na fakultetu političkih nauka u organizaciji „Unije studenata socijalnog rada FPN“, u utorak 19. maja održana je tribina sa temom „Položaj radnika u Srbiji“.

O ovoj temi razgovarali su i odgovarali na pitanja: Željko Veselinović, predsednik udruženih sindikata Srbije „Sloga“, profesor Zoran Stoiljković, predsednik UGS „Nezavisnost“ i profesor Slavenko Grgurović, „Unija poslodavaca Srbije“.

Uprkos brojnim različitim mišljenjima, sva tri sagovornika složila su se u jednom, a to je da se Srbija nikad nije našla u gorem položaju.

Željko Veselinović smatra da radnicima u današnjim uslovima rada nije dobro. On je akcenat stavio na  fabriku „Jura“ gde su radnici koji su tražili bolje uslove rada i bavili se sindikatom bivali otpušteni, kao i kruševačkoju fabrici „Trajal“ u državnom vlasništvu za koju smatra da bi bolje funkcionisala ukoliko bi se smenio generalni direktor te fabrike.

Profesor Slavenko Grgurović smatra da je solidarnost ključna, odnosno uzajamna odgovornost radnika i poslodavca koje danas više nema, kao ni društvene kohezije i da su, kako je istakao  „Rad i um kreativni, ali da je praviti novac najveća kreacija“.

Profesor Zoran Stoiljković smatra da uslovi rada trebaju biti jednaki za sve, i da je solidarnost veoma bitna.

U nastavku pogledajte deo izlaganja na tribini…

 

Za Info Slogu

Milica Stanojević

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top