Home » OBAVEŠTENJA » Nezakonito uvećavala plate direktorima
Предраг Ђурић

Nezakonito uvećavala plate direktorima

Kragujevac, 3. jun 2015.- Sindikat „Sloga“ Doma zdravlja Kragujevac podneo je Policijskoj upravi u Kragujevcu krivičnu prijavu protiv Nataše Simić predsednice Upravnog odbora te ustanove zbog sumnje da je oštetila kragujevački Dom zdravlja za iznos od pola miliona dinara.

Predrag Đurić

Predrag Đurić

Ona je, prema našim saznanjama direktoru pr.dr. Zoranu Todoroviću i njegovom zameniku dr. Slavoljubu Petroviću, nezakonito i protivno Posebnom kolektivnom ugovoru za zdravstvene ustanove povisila plate za 30 odsto, i to za mesece mart, april, maj i jun ove godine.

Sindikat „Sloga“ je više puta upozoravao predsednicu UO da nema para, kako za radnike, tako i menadžment, i da se svako uvećanje plata kosi sa interesima naše zdravstvene ustanove koja grca u problemima i nema mogućnosti za deljenje stimulacija, zbog čega se kod Fonda za zdravstveno osiguranje zadužila sa 5 miliona dinara.

Međutim, uprkos teškoj situaciji u kojoj se Dom zdravlja nalazi, ona se oglušila, pa čak i nije pozvala naš sindikat na zadnju sednicu Upravnog odbora, što je još jedan razlog da sumnjamo da se radi o namernom isključivanju sindikata sa sednica UO da bi se plate direktorima uvećale.

Pored krivične prijave nadležnoj Policijskoj upravi, uputićemo dopis i ministru Zlatiboru Lončaru, kako bi ga upoznali sa krivičnom prijavom i sprečili svaku mahinaciju sa državnim novcem, i to u trenutku kada su plate u javnom sektoru smanjene i kada zaposleni u zdravstvu sve teže žive.

Sindikat „Sloga“ Doma zdravlja Kragujevac

Predrag Đurić, predsednik

Predrag Đurić je predsednik Granskog sindikata zdravstva, potpredsednik USS Sloga i predsednik Sindikata „Sloga“ Doma zdravlja Kragujevac.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*