Home » OBAVEŠTENJA » Neprihvatljiva državna ucena!

Neprihvatljiva državna ucena!

Beograd, 16. oktobar 2015. – Sve češći zahtev da se radnici firmi u restruktuiranju odreknu tužbi za neisplaćene zarade da bi ostvarili pravo na povezivanje radnog staža je klasična ucena sa pozicija moći i kao takva je apsolutno protivzakonita.

ucenaSvaki poslodavac, pa kada je i država u pitanju, u zakonskoj je obavezi da svakom zaposlenom za obavljen rad isplati njegovu zaradu i uplati odgovarajuće doprinose.

Pored toga, državne institucije koje sprovode zakon i štite građane su u obavezi da kontrolišu sve poslodavce u ispunjenju ove obaveze, pa tako i samu državu, a ne da ćutanjem i nečinjenjem krše zakon.

Za Sindikat industrijskih radnika Sloga (SIRS) je ovakav pritisak na radnike neprihvatljiv, budući da on duboko narušava legitimitet i legalitet pravne države, dajući određenim ljudima u izvršnoj vlasti pravo da se stavljaju iznad pravnog sistema i poretka, i tako narušavaju i ugrožavaju principe društvenih vrednosti koje se zovu zakon i pravda.

To su jasne i jednostavne stvari koje se u demokratsko uređenoj državi moraju poštovati i sa takvom praksom ucene radnika se odmah mora prestati!

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top