Home » OBAVEŠTENJA » Ne ostavljamo radnike ni kada ih država zaboravi

Ne ostavljamo radnike ni kada ih država zaboravi

Jagodina – Beograd, 15.09.2017. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” i pravni zastupnik sindikata advokat Vladimir Todorić pred više od 500 bivših radnika Industrije kablova Jagodina najavili početak tužbi i naplatu zaostalih potraživanja za te radnike.

Poučeni pozitivnim iskustvom koje su Udruženi sindikati Srbije “Sloga” imali sa svojim advokatom Vladimirom Todorićem, preko koga su bivši radnici pribojskog FAP- a uspeli da naplate od države u proseku oko 400.000 dinara po radniku i bivši radnici Industrije kablova Jagodina odlučili su da krenu istim putem.

Naime, posle poziva predstavnika “Udruženja bivših radnika Kablova“, kada je predsednik „Sloge“ Željko Veselinović razgovarao sa njima i obećao im konkretnu pomoć u ostvarivanju svojih prava, Veselinović je juče sa advokatom Todorićem održao sastanak sa odborom udruženja.

Nakon sastanka u sali Pomoravskog okruga, održan je i zbor ispred zgrade Kablova pred oko 500 radnika, gde je i ovoga puta direktor zabranio priključak struje za potrebe ozvučenja.

Ipak, ozvučenja je bilo uz pomoć agregata i reč je mogla da se čuje.

Željko Veselinović je radnicima govorio o prekoj potrebi udruživanja i povezivanja sa radnicima iz cele Srbije koje muče slični problemi, kako bi se zajednički borili za zaostale zarade koje im država duguje.

On je radnicima posebno skrenuo pažnju na moguće provokatore iz prodržavnog Samostalnog sindikata koji će za račun moćnika pokušati da ih odvrate od tužbi i okrenuti ih protiv Sloge i njenih pravnih zastupnika, na isti način kako su to pokušavali u Priboju.

„Mi smo svojim radom dokazali uspešnost, a da to nije tako ne bi nam 2000 članova udruženja pružilo poverenje koje je na kraju krunisano uspehom u naplati potraživanja“, istakao je Veselinović

Advokat Vladimir Todorić je radnicima govorio o pravnim modelima kojima će gledati da se kao i u Priboju radnicima što pre omogući deo naplate zaostalih primanja.

Ovo je samo još jedan od primera kako Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ne zaboravljaju svoje radnike i onda kad su ih država, ali i sindikati čiji su nekada bili članovi zaboravili.

 

Informativna služba

 

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content