Home » OBAVEŠTENJA » Napustili sastanak zbog arogancije direktora Bečejprevoza

Napustili sastanak zbog arogancije direktora Bečejprevoza

Užice, 7.4.2022. – Predstavnici sindikata “Sloga” firme “Bečejprevoz” iz Bečeja demonstrativno su danas u Užicu napustili sastanak sa predstavnicima menadžmenta te kompanije, jer je vlasnik firme Duško Đurović tokom sastanka nastupao isključivo sa pozicije autoriteta, iskazujući neprimerenu dozu lične arogancije, nerazumevanja socijalnog dijaloga i nipodaštavanje sindikalnih predstavnika.

Glišo Vidović, predsednik Sloge za grad Užice

–  Vlasnik Bečejprevoza, Duško Đurović, nije želeo da razgovara po tačkama dnevnog reda ukazujući da je on vlasnik firme. On je rekao da su radnici potpisali ugovore o radu i da nema prostora za detaljnije razgovore. Napomenuo je da uvek može naći radnike koje će više platiti, obezbediti im smeštaj u Užicu, ali da neće prihvatiti zahteve sindikata, koje mi smatramo da su potpuno legitimni. Uvidevši da vlasnik nema nameru da vodi dijalog u cilju rešavanja nagomilanih problemama, delegacija sindikata je napustila sastanak, rekao je Glišo Vidović, predsednik Sloge za grad Užice koji je i diplomirani pravnik.

Vidović kaže da će se sindikat zbog ovoga u narednim danima obratiti nadležnim institucijama i pokrenuti odgovarajuće postupke kako bi se odnos firme “Bečejprevoz” prema radnicima sveo u zakonske okvire.

Sastanak je iniciran od strane sindikata koji je predložio teme dnevnog reda: Isplatu zarada u skladu sa zakonskim propisima, vođenje evidencije prisutnosti na radu, isplata putnih troškova, isplatu dnevnica i dr.

Inače, Grad Užice je sa prevoznikom „Bečejprevoz“, koji od 2015. godine vrši uslugu javnog prevoza u tom gradu sklopio novi ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa rokom od čak 25 godina i od grada besplatno dobio na korišćenje i autobusku stanicu, čiji je zakup prethodnim ugovorom koštao 2,8 miliona dinara na mesečnom nivou, što je zaprepastilo užičku javnost i otvorilo sumnje u ispravnost odluke, jer građani i dalje plaćaju peronsku kartu koja se sliva u kasu ovog prevoznika.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*