Home » OBAVEŠTENJA » NAJAVA: Konferencija za štampu otpuštenih radnica Valy doo

NAJAVA: Konferencija za štampu otpuštenih radnica Valy doo

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” i zaposleni u pogonu Valy – Loznica, koji su proglašeni tehnološkim viškom, u ponedeljak 08.11.2021. godine sa početkom u 12 časova održaće zajedničku konferenciju za štampu.

Konferencija za štampu biće održana ispred ulaza pogona u Loznici, ulica Republike Srpske br. 9.

Na konferenciji će pored otpuštenih radnica govoriti i predsedik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović.

Italijanska firma Valy d.o.o. u Valjevu i Loznici, koja posluje u okviru poznate svetske kompanije za proizvodnju čarapa i ženskog rublja Golden Lady, nedavno je odlučila da tehnološkim viškom proglasi 150 radnika.

Sindikat Sloga tvrdi da nisu ispoštovani kriterijumi po kojima su se radnici proglašavali tehnološkim viškom.

“ Izričito se protivimo načinu na koji je menadžment utvrdio ko je tehnološki višak a ko nije. U ovom konkretnom slučaju pojam “tehnološki višak” je najbrutalnije zloupotrebljen, jer su na spisak stavljene žene koje su samohrane majke i udovice, što je, u vreme ekonomske krize i pandemije, direktan udar na život i egzistenciju tih porodica koje ostaju bez prihoda, posebno sada u zimskom periodu. Posebnu težinu ima što je otpuštanja po ovom principu vrlo besramno i manipulativno podržao i jedan sindikat koji ima upitnu reprezentativnost“.

Pozivamo sve medije zainteresovane za praćenje konferencije da pošalju svoje novinare, snimatelje i fotoreportere.

 

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*