Home » OBAVEŠTENJA » MUP Srbije privatna firma SNS
MUP Srbije privatna firma SNS

MUP Srbije privatna firma SNS

Milan Dumanović, policajac, član Sindikata policije Sloga, opet je dobio otkaz. Iako je nedavno, posle više od dve godine nakon što je dobio prvi otkaz, vraćen na posao, da bi odmah sa istog bio udaljen, sada je ponovo dobio otkaz.

Dumanović je nedavno rešenjem od 25. oktobra koje je potpisao direktor policije Vladimir Rebić vraćen na posao. Raspoređen je u policijsku ispostavu Alibunar, ali je odmah i udaljen sa posla, zbog procene da bi njegovo prisustvo u policijskoj uniformi štetilo interesima i ugledu MUP-a i imalo negativan uticaj na zaposlene u kolektivu.

Dumanović za list Danas kaže da je mu je Petar Jeličić, predsednik Disciplinskog veća iz Novog sada izrekao meru teža povreda radne dužnosti – odavanje podataka koji nose oznaku tajnosti, što znači prestanak radnog odnosa.

– Nisam previše iznenađen novim otkazom, jer Ministarstvo unutrašnjih poslova na čijem je čelu Nebojša Stefanović, koji se ladno predstavlja kao doktor nauka, sve ovo vreme radi van Ustava i zakona Republike Srbije. U mom slučaju, iako je istom veću Upravni sud odlukom od 7. juna 2019. jasno naredio da mora da postupi po zakonu i da mi dozvoli da se izjasnim na dokaze koje je Veće pribavilo. Veće mi to nije dozvolilo te 2017. godine i samim tim mi učinilo štetu izričući mi meru prestanka radnog odnosa 24. maja te godine. Upravni sud je uvažio tužbu, a Disciplinsko veće novim rešenjem od 23. novembra ove godine ponovo radi istu stvar, ističe Dumanović za Danas.

Naglašava da je veoma važno da građani Srbije shvate da je MUP „vanvremenska i vaninstitucionalna kategorija“ od kada je na njegovom čelu Stefanović, „jer ne poštuje odluke organa koja su po prirodi stvari u mom slučaju iznad njih a to je Upravni sud“.

– Ako organ kakav je MUP, koji je dužan da sprovodi zakone i sudske odluke prvi po njima ne postupa, šta onda mogu da očekuju obični građani da njihova prava budu zaštićena, ističe Dumanović, koji je dobio otkaz iako je u toku postupak da dobije privremenu meru uzbunjivača.

„Nastaviću da se borim svim pravnim sredstvima protiv bahatosti pojedinih predstavnika MUP-a, od ministra Stefanovića preko direktora policije Rebiča i podneti ponovo prijave protiv lica iz SUK-a kao i Jeličića. Lica, poput Jeličića, Miroslava Grbića i Željka Vortića su, indikativno, otkako „postupaju“ u ovim predmetima napredovala u službi. Boriću se da svi odgovaraju i da nikada više ne budu u MUP-u koji je ovakvim radom pretvoren u privatnu firmu SNS-a“, ističe Milan Dumanović za Danas.

Dumanoviću se zajedno sa Mladenom Trbovićem, takođe bivšim pripadnikom MUP-a sudi zbog navodnog odavanja državne tajne jer su ukazali na tajno snimanje komemorativnog skupa u Srebrenici 2015. na kojem je prisustvovao Aleksandar Vučić

Opširnije na: Dumanović: MUP pretvoren u privatnu firmu SNS-a

Izvor Danas

Priredila Informativna služba 

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top