Home » OBAVEŠTENJA » Minimalnoj ceni rada potrebna hitna korekcija

Minimalnoj ceni rada potrebna hitna korekcija

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju Vladu Srbije u tehničkom mandatu da hitno do kraja maja izvrši korekciju minimalne cene rada za drugu polovinu 2022. godine i od juna meseca istu značajno uveća, jer zbog svakodnevnog porasta cena osnovnih životnih namirnica, energenata, komunalnih usluga i režija, ogromnoj večini radnika i njihovim porodicama preti ozbiljna nemaština i glad.

Ovo isključivo zahtevamo od Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer od takozvanih reprezentativnih sindikata u Socijalno-ekonomskom savetu (SES) ne očekujemo ništa, budući da se oni ništa ne pitaju i da su od države kroz SES plaćeni statisti za davanje legitimiteta pred Međunarodnom organizacijom rada (MOR) da u Srbiji postoji socijalni dijalog, što je godinama unazad jedna velika laž i obmana.

Što se tiče Unije poslodavaca, ni od njih ne očekujemo ništa, jer njima je uvek malo i oni bi uvek više profita, bez obzira na posledice po radnike koji im prave taj profit.

Nemogućnost da se preživi za sadašnji minimalac se vidi na svakom koraku, pojačava nezadovoljstvo i preti da u narednom periodu nakon otrežnjenja od velike doze predizbornih obećanja o rastu životnog standarda i blagostanja preraste u ozbiljan haos i socijalni bunt, kako radnika tako i penzionera.

Iako je Vlada delimično ograničila cene osnovnih namirnica i zamrzla cene goriva (!?), u trgovinama, mesarama i na pijacama širom Srbije je sve poskupelo, a promena cena na rafovima prodavnica i u režijama je gotovo svakodnevna.

Informativna služba

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*