Home » OBAVEŠTENJA » Tomislave Nikoliću, bivši predsedniče Srbije, solidariši se sa radnicima Fijata!
Tomislave Nikoliću, bivši predsedniče Srbije, solidariši se sa radnicima Fijata!

Tomislave Nikoliću, bivši predsedniče Srbije, solidariši se sa radnicima Fijata!

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju bivšeg predsednika Srbije i SNS Tomislava Nikolića da napusti luksuz predsedničke rezidencije u Užičkoj 23 na Dedinju, iznajmi stan o svom trošku u Beogradu ili se vrati u porodičnu kuću u Bajčetini i na taj način se solidariše sa radnicima kragujevačkog Fijata kojima otkazi vise nad glavom nakon najave zatvaranja fabrike.

Uprkos tome što već pet godina nije predsednik države, Tomislav Nikolić i dalje raskalašno o trošku države živi u vili na Dedinju, na teretu sve siromašnijih poreskih obveznika Srbije, u koje spadaju i radnici “Fijata” iz Kragujevca odakle je i sam Nikolić potekao i politički se uzdigao do mesta predsednika Srbije.

To nije normalno i ne služi na čast jednom bivšem predsedniku države!

Gospodine, Tomislave Nikoliću, bivši predsedniče Republike, a sada građanine – podsećamo Vas da, kao bivši predsednik imate pravo na određene “ privilegije”, da nosite počasni naziv „Bivši predsednik Republike“, imate novčanu naknadu, kancelariju, savetnika i sekretara, službeni automobil sa vozačem i obezbeđenje, ali samo godinu dana po prestanku mandata ili duže ukoliko se oceni da je to opravdano.

Šta je to toliko opravdano da i dalje uživate privilegije boravka u predsedničkoj vili na Dedinju, pet godina  nakon Vašeg prestanka mandata, krijući se iza Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom, a da javnost zapravo gotovo ništa ne zna šta konkretno radite i koji su Vam rezultati?

Da li Vas je možda sramota da se vratite u Bajčetinu među svoj narod i odete ispred radnika Fijata, od kojih su Vas neki izglasali za predsednika Srbije i kojima ste obećali bolji život, koji ste izgleda ostvarili samo za sebe, u luksuzu državne palate, okružen poslugom.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će preko svog narodnog poslanika, predsednika Sloge Željka Veselinovića, nakon konstituisanja novog saziva Skuštine Srbije zatražiti podršku Parlamenta i javnosti za iseljenje Tomislava Nikolića iz predsedničke palate.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top