Home » OBAVEŠTENJA » Mandatar: Ja prezirem lenčuge

Mandatar: Ja prezirem lenčuge

Beograd, 11. jun 2016. – Mandatar sa zastav nove vlade, Aleksandar Vučić, juče je gostujući u emisji “150 minuta“ na TV Prva, poručio javnosti da on prezire lenčuge.

Ja prezirem lenčuge. Ja kad čujem da neko neće da radi, da mu je teško i da treba da mu posebno platim pola sata što je ostao duže na poslu – ne znam šta bih mu radio. Iskreno, da vam kažem, ja  to ne razumem. Ja nisam naplatio nijedan prekovremeni sat, svaki dan mi je prekovremeni, sve mi je prekovremeno. Šta to mene briga.  Ja živim za to da radim…

Jednom mi je nešto mnogo palo teško šta sam video u vašoj emisiji i to me je progonilo tri dana, a tiče se rada i kuknjave oko radničkih prava. Kad god strani investitori to čuju – dođe im da pobegnu iz zemlje.

Pričamo o tome da prestanemo sa žalopojkama. Hajde, ljudi, da probamo da radimo. I da se time hvalimo šta smo zaradili i šta smo uradili, da ne kukamo“ –  poručuje mandatar Vučić.

 

Premijer koji poštuje radnike i njihova prava

Kada je u januaru 2006. godine, Demokratski savez nezavisnih sindikata Mađarske osnovao sindikat u fabrici Suzuki, koja kao strani investitor posluje u toj državi, menadžment kompanije je odbio da prizna sindikat i vođu sindikata je otpustio sa posla.

Radnici te kompanije zahtevali su veće plate, bolje uslove rada i plaćen prekovremeni rad.

U odgovoru na to, tadašnji premijer Mađarske je odbio da učestvuje u ceremoniji za pokretanje novog modela automobila proizvedenog u Mađarskoj i pozvao je kompaniju da poštuje radnička prava i pravo na slobodu sindikalnog udruživanja zaposlenih.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content