Home » OBAVEŠTENJA » Loši uslovi rada, dotrajala oprema i nastavak pritisaka na radnike tvrdi predsednik „Sloge“ u GSP-u Beograd

Loši uslovi rada, dotrajala oprema i nastavak pritisaka na radnike tvrdi predsednik „Sloge“ u GSP-u Beograd

„Pod hitno znatno uvećati plate, isplatiti jubilarne nagrade koje u proseku kasne 18 meseci, povećati koeficijente radnicima održavanja, kao i vozačima. Povećati topli obrok“, podseća Božić na ključne zahteve radnika GSP-a.

Osim sezonskih problema sa toplotom ili hladnoćom, loši radni uslovi, sudeći po svedočenjima sindikata, su konstanta u GSP-u Beograd.

Ni mesec dana nakon što je predsednik sindikata „Sloga“ u Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd (GSP), Mišu Božića, bez ikakve najave, razloga i objašnjenja prebacilo iz pogona „Karaburma“ u pogon „Zemun“ na i to lošije radno mesto, nije došlo do razrešenja ovog spora. Podsećamo da je nakon premeštanja Božića, iz istog pogona prebačen i njegov sindikalni zamenik Zoran Krgović.

„Mi smo predali zahtev Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova, ali još uvek nema odgovora“, kaže Božić za Mašinu.

Dodaje i da je gradski odbornik, Pavle Heđeši, inače i potpredsednik Udruženih sindikata „Sloga“, zahtevao intervenciju novog gradonačelnika Aleksandra Šapića koji je obećao i sastanak sa sindikalcima međutim do toga još nije došlo.

Predsednik sidnikata „Sloga“ u GSP je ubeđen da su i on i drugi članovi tog sindikata podvrgnuti pritiscima baš zbog njihovog sindikalnog delovanja i ukazivanja na „katastrofalne uslove rada, bez delova i alata“. U kratkom razgovoru za Mašinu, Božić kaže da je situacija toliko loša da više nema šta da se čeka i najavljuje konferenciju za medije na kojoj će prikazati i foto i video materijale koji svedoče o jako lošim uslovima rada. Kaže da su vozači koji obavljaju posao na više linija ili čije su vožnje rascepkane tokom dana prinuđeni da dremaju ispred pogona „kao psi“ pošto su loše raspoređeni pa im se ne isplati da odlaze do kuće.

„Pod hitno znatno uvećati plate, isplatiti jubilarne nagrade koje u proseku kasne 18 meseci, povećati koeficijente radnicima održavanja, kao i vozačima. Povećati topli obrok“, podseća Božić na ključne zahteve radnika GSP-a.

Izvor: masina.rs /link/

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content