Home » OBAVEŠTENJA » Minut do 12 je istekao. Masovno na ulicu, u protest, jer smo uveliko ušli u ponoć!

Minut do 12 je istekao. Masovno na ulicu, u protest, jer smo uveliko ušli u ponoć!

Juče je u saopštenju Sindikata poštanskih radnika “Sloga”  navedeno da sve više radnika radi na ivici gladi i izdržljivosti u nehumanim uslovima i da nema obezbeđena sredstva za rad.

O detaljima saopštenja (link) i uslovima u kojima rade ovog jutra reporter N1 je razgovarao sa našim Stefanom Mitrovićem, predsednikom Sindikata radnika pošte Sloga.

Mitrović je nakon što je opisao probleme sa kojima se radnici Pošta Srbije suočavaju, naglasio da svi nezadovoljni radnici treba da se okupe pod jedan barjak i izađu na ulice kao bi se izborili za svoja prava.

–  Radnici Srbije koji su nezadovoljni, a ima ih sigurno na desetine i stotine hiljada, možda i u milionima treba da izađu na ulicu. Evo, svetao primer može da se uzme iz  Holandije, Nemačke, Belgije, Francuske gde su farmeri izašli na ulice jer je dovedena u pitanje njihova egzistencija. Zapretili su blokadom autoputeva, izveli su čak i svoju decu da pokažu da su oni porodični ljudi. Ovde u Srbiji veliku većinu čine pripadnici takozvane radničke klase. Deceniju unazad se radi na uništavanju te radničke klase i srednjeg staleža koji se maltene izgubio. Imate mali procenat ekstremno bogatih ljudi  i ogroman broj onih koji žive na egzistenciji. Mi smo došli u neku situaciju da smo sada faktički evropski Brazil. Imate milionere koji vam se vrte po televizijama i pričaju vam kako da radite i živite i koji nemaju ni jedan dan radnog staža i imate ljude, preko 7 miliona, tu računam penzionere, zaposlene i mlade ljude koji rade na crno, i svi oni ne mogu da žive pošteno i da spoje od prvog do prvog u mesecu. Dakle, treba da se izađe masovno na ulicu, da se lupi šakom od sto i da se izvrše promene jer odavno je prošao minut do 12. Uveliko smo u ponoć ušli, ističe Mitrović.

U nastavku pogledajte ceo prilog

IF

 

..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content