Home » OBAVEŠTENJA » “Kukavičje jaje” kroz usklađivanje koeficijenta

“Kukavičje jaje” kroz usklađivanje koeficijenta

Beograd, 08.03.2019.- Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite Sloga poziva direktorku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) prof. dr Sanju Radojević-Škodrić da se izjasni o dopisu, više kao naredbi tog fonda upućenom direktorima zdravstvenih ustanova u Srbiji kojom se zahteva „usklađivanje koeficienata“ zaposlenima.

Pitamo javno direktorku RFZO, posebno ministra zdravlja Zlatibora Lončara – zašto se se nakon uvećanja plata zaposlenima u zdravstvu sada zahteva nekakvo novo usklađivanje koeficienata i znači li to da se istopio suficit u budžetu?

Kako je obračun plata u nadležnosti samih zdravstvenih ustanova, mišljenja smo da se radi o klasičnom podmetanju “kukavičjeg jajeta”odgovornima u zdravstvenim ustanovama, kako bi oni bili isključivi krivci za smanjenje plata, a ne političari koji su im obećali bolji život i zlatne godine.

Za sindikat je bilo kakvo usklađivanje neprihvatljivo, jer će se nastaviti sa daljim urušavanjem ionako katastrofalnog stanja u zdravstu, budući da će mnogi direktori koji su partijski postavljeni na funkcije pribeći sistemu umanjenja zarada kroz koeficijente na štetu svih zaposlenih.

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Sloga

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content