Home » OBAVEŠTENJA » Krivična prijava protiv direktora JKP Parking servis Beograd
Krivična prijava protiv direktora JKP Parking servis Beograd

Krivična prijava protiv direktora JKP Parking servis Beograd

Beograd, 08.06.2018. – Sindikat Sloga u JKP Parking servis u Beogradu podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv direktora Andrije Čupkovića zbog ometanja sindikalnog i drugog udruživanja i delovanja u skladu sa zakonom.

Dragan Ljubić

Krivična prijava iz čl. 152 Krivičnog zakona RS je podneta kako bi se omogućilo neometano funkcionisanje sindikata Sloga u JKP Parking servis Beograd u skladu sa Zakonom o radu, Ustavom, konvencijama Međunarodne organizacije rada (MOR).

Direktor Čupković na mestu generalnog direktora već duže vreme inoriše sve dopise sindikata, njegove obrazložene predloge i zahteve. Umesto odgovora on preko svojih rukovodilaca vrši presiju prema zaposlenima, da se ne učlanjuju u Slogu ili da se iz nje iščlanjuju.

– Kao sindikat čija je svrha osnivanja odbrana radničkih prava nedopustivo je da nam se članovi i poverenici šikaniraju, mobinguju i zastrašuju preko neposrednih rukovodilaca koji prema rukovodećoj hijerarhiji odgovaraju neposredno direktoru. Za sve imamo dokaze, a imena i prezimena članova prema kojima je vršena represija iz bezbednosnih razloga će biti dostavljena tokom samog postupka, kaže predsednik Sloge u JKP Parkin servis Dragan Ljubić.

Ljubić ističe i da će predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović kao odbornik na narednoj sednici Skupštine Beograda javno izneti probleme sa funkcionisanjem nekih Javno komunalnih preduzeća u Beogradu, među njima i Parkig servisa.

U Beogradu, 08. 06.2018. g

Informativna služba

 

 

..

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top