Home » SAOPŠTENJA » Koju zaštitnu opremu koriste radnici na gašenju deponije Vinča?

Koju zaštitnu opremu koriste radnici na gašenju deponije Vinča?

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ zahtevaju od nadležnih iz Sektora za vanredne situacije da se javnosti odmah prezentuje način na koji se gasi požar na deponiji Vinča, jer zbog isparavanja toksičnih materija radnici koji rade na saniranju mogu postati žrtve otrovnih isparenja sa nesagledivim posledicama po zdravlje.

Kao sindikat zahtevamo da se pokaže zaštitna oprema i kako se štite disajni organi radnika, jer ne želimo da se u 21. veku ponovi tragedija poput one u Černobilju, gde su radnici bez adekvatne zaštitne opreme poslati pravo u smrt.

Istovremeno, tražimo odgovornost i ostavke čelnih ljudi Beograda, gradonačelnika Zorana Radojičića i zamenika Gorana Vesića zbog izostanka blagovremenih informacija o požaru opasnom po zdravlje građana, posebno zbog cinične izjave gradonačelnika o „zatvaranju prozora i ostanku kod kuće“.

Takođe, zahtevamo smenu, ostavku i odgovornost direktora Gradske čistoće Marka Popadića zbog zanemarivanja problema požara na deponiji Vinča, a na koji je Sloga upozorila još u aprilu 2020. godine i tada objavila snimak požara u na toj deponiji preko društvenih mreža.

Tada je Popadić, zamenom teza zbog snimka iznetog u javnost neosnovano podneo krivičnu prijavu protiv našeg predsednika Željka Veselinovića i naveo da je time „širio strah i paniku“ iznošenjem neistinitih informacija preko društvenih mreža u vreme vanrednog stanja.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*