Home » SAOPŠTENJA » Koju zaštitnu opremu koriste radnici na gašenju deponije Vinča?
Koju zaštitnu opremu koriste radnici na gašenju deponije Vinča?

Koju zaštitnu opremu koriste radnici na gašenju deponije Vinča?

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ zahtevaju od nadležnih iz Sektora za vanredne situacije da se javnosti odmah prezentuje način na koji se gasi požar na deponiji Vinča, jer zbog isparavanja toksičnih materija radnici koji rade na saniranju mogu postati žrtve otrovnih isparenja sa nesagledivim posledicama po zdravlje.

Kao sindikat zahtevamo da se pokaže zaštitna oprema i kako se štite disajni organi radnika, jer ne želimo da se u 21. veku ponovi tragedija poput one u Černobilju, gde su radnici bez adekvatne zaštitne opreme poslati pravo u smrt.

Istovremeno, tražimo odgovornost i ostavke čelnih ljudi Beograda, gradonačelnika Zorana Radojičića i zamenika Gorana Vesića zbog izostanka blagovremenih informacija o požaru opasnom po zdravlje građana, posebno zbog cinične izjave gradonačelnika o „zatvaranju prozora i ostanku kod kuće“.

Takođe, zahtevamo smenu, ostavku i odgovornost direktora Gradske čistoće Marka Popadića zbog zanemarivanja problema požara na deponiji Vinča, a na koji je Sloga upozorila još u aprilu 2020. godine i tada objavila snimak požara u na toj deponiji preko društvenih mreža.

Tada je Popadić, zamenom teza zbog snimka iznetog u javnost neosnovano podneo krivičnu prijavu protiv našeg predsednika Željka Veselinovića i naveo da je time „širio strah i paniku“ iznošenjem neistinitih informacija preko društvenih mreža u vreme vanrednog stanja.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top