Home » OBAVEŠTENJA » Klinička smrt srpske industrije u finišu!

Klinička smrt srpske industrije u finišu!

Beograd, 28. maj 2016.- Izmrcvareni, poniženi  i više puta do sada lažnim obećanjima izigrani radnici FAP-a odustali su od štrajka. Od 650 radnika, koliko ih je još ostalo, gotovo 600 njih se izjasnilo za prihvatanje socijalnog programa.

CaptureRadnicima FAP-a se još uvek duguje osam zarada i povezivanje radnog staža,  ističu iz Sindikata Sloga FAP za TV B92..

Miroslav Mršević, sekretar sindikata Sloga kaže da po zakonu o radu niko ne može da napusti preduzeće dok ne dobije sve zaostale zarade.

„Po zakonu o radu nama se moraju isplatiti sve zaostale zarade i povezati staž u punom iznosu. Nama se duguje osam zarada, a mi ih ne dobijamo. Po uredbi nama će biti povezan staž, ali po najnižoj skali“, ističe Mršević.

A od utorka, 31. maja prestaje svaka dalja podrška države preostalim firmama i preduzećima u restruktuiranju, a to znači da će se od 1. juna krenuti sa njihovim gašenjem i omogućavanjem poveriocima na juriš prema naplati i čerupanju svega što je preostalo i što je iole vredno.

Ovim je klinička smrt srpske industrije u finišu, samo se očekuje i zvanična potvrda njene smrti.

Informativna služba

Recimo NE Srbiji iz doba JURE!

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content