Home » OBAVEŠTENJA » Jura priznala da je Ministarstvu rada donirala automobile

Jura priznala da je Ministarstvu rada donirala automobile

Beograd, 27. maj 2016. – Južnokorejska kompanija Jura potvrdila je za Insajder. net da je 2013. godine donirala dva putnička automobila Ministrstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike i to na zahtev samog Ministarstva. U to vreme ministar rada i zapošljavanja bio je Jovan Krkobabić.

Kompanija Jura se u odgovoru Insajder.netu prvi put oglasila i u vezi s brojnim navodima o psihofizičkom maltretiranju radnika i kršenju njihovih zakonom zagarantovanih prava, tvrdnjom da ti navodi nisu istiniti.

„Razlog zbog kog ne odgovaramo na neutemeljene optužbe je taj što optužbe nisu istinite i mi se prema svojim zaposlenima ne ophodimo na taj način. Drugi razlog je i taj što ne želimo da se raspravljamo s medijima. Yura Corporation doo je srpska kompanija i mi poštujemo svoje zaposlene i poštujemo zakon Republike Srbije“, prenosi insajder. net (opširnije).

Željko Veselinović iz USS Sloga rekao je za Insajder da je u Juri bilo nekoliko pokušaja sindikalnog udruživanja, ali da su svi završeni nezakonitim otpuštanjem članova sindikata koji na posao nisu vraćeni ni nakon odluke inspekcije rada.

On je istakao da je sindikat pokrenuo veliki broj tužbi zbog psihofizičke torture radnika u Jurinim fabrikama, da su o svim tim slučajevima obaveštene nadležne institucije, ali da država nije učinila ništa kako bi zaštitila radnike.

 

 

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*