Home » OBAVEŠTENJA » Kampanja “Reci ne radu na crno“ je farsa i spin
Kampanja “Reci ne radu na crno“ je farsa i spin

Kampanja “Reci ne radu na crno“ je farsa i spin

Beograd, 20.02.2018. – Kampanja “Reci ne radu na crno“ koju je juče pokrenula i promovisala Vlada Srbije uz pomoć ambasade Norveške je farsa osuđena na neuspeh, jer predstavlja još jedan u nizu spinova vlasti da se javnosti i svetu predstavi da se u Srbiji bori protiv sive ekonomije i brine o radničkim pravima.

Žao nam je što se ovim troši iskrenost i pozitivna energija naroda Norveške, u jednoj duboko verujemo volji da pomognu u demokratizaciji i izgradnji srpskih institucija.

Ističemo da građani Srbije nisu glupi da ne znaju šta je siva ekonomija i rad na crno. Jedno je edukovati građane o šteti koju nanosi siva ekonomija, a drugo je institucionalno ih štititi od bahatih i pohlepnih poslodavaca koji im uskraćuju prava po osnovu njihovog rada.

Činjenicu da trećina radnika Srbije radi na crno i da celu državu pokriva svega 260 inspektora rada, govori da se broj inspektora mora uvećati nekoliko puta više, kao i drakonski pojačati kaznena politika prema onima koji upošljavaju radnike na crno i koji zabranjuju sindikalno udruživanje zaposlenih.

Vlast se do sada ponašala krajnje neodgovorno po pitanju rada na crno, koketirala sa mnogim poslodavcima na štetu svojih građana, posebno stranim, i više puta do sada pokazala da nije sposobna da štiti radnika ni za osnovna prava iz Zakona o radu.

Informativna služba

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top