Home » OBAVEŠTENJA » Kada će nam biti bolje?

Kada će nam biti bolje?

Beograd, 9. novembar 2015.- Zvanični podatak da u Srbiji na ivici bede živi gotovo 400.000 dece koja detinjstvo provode u suzama, poraz su za državu i opomena da se kurs ekonomskog oporavka baziran na štednji građana mora hitno promeniti ili nam preti katastrofa širih socijalnih razmera!

Tražimo hitan povratak na ekonomske teme i pronalazak konkretnih rešenja, a ne samo obećanja o tome da će nam biti bolje, već – kada će nam biti bolje?

slogaStanje u kome se danas nalazimo je ozbiljno zabrinjavajuće, budući da smo svedoci da se ekonomske teme svakodnevno bacaju u drugi plan fabrikovanjem i stvaranjem političkih i korupcionaških afera koje drmaju Srbiju i licitacijama o tome koliko će radnika i u kojoj grani pod pritiskom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) biti otpušteno.

Građani se ne mogu više držati na “štapu i šargarepi“ konstantnim obećanjima o nekakvom boljitku koji tek treba da sledi, jer budućnost u futuru nema nikakav značaj ako danas živimo u siromaštvu i na ivici bede.

Za nas je jako važno da govorimo i raspravljamo o tome – da li mere štednje i strukturnih reformi deluju na ekonomski oporavak države ili je guraju ka njenom daljem propadanju, kao i o stvarnim efektima izmenjenog zakona o radu, što je posebna tema.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*