Home » OBAVEŠTENJA » Jura ponudila novi ugovor radnici koja boluje od raka

Jura ponudila novi ugovor radnici koja boluje od raka

Hvala Srbijo na podršci, idemo dalje, svaki radnik u Srbiji nam je važan i bitan, radio on kod stranog ili domaćeg poslodavca

Beograd – Niš, 2.12.2106.- Samohranoj majci iz Niša Violeti Petrovıć, kojoj je otkazan ugovor o radu nakon što je bila na bolovanju zbog karcinoma, Jura ponudila novi ugovor.

Ovo je potvrdio na vanrednoj konferenciji za novinare u Nišu gradonačelnik Darko Bulatović koji je pročitao pismo u kojem kompanija Jura navodı da nısu bili svesnı okolnosti i specifičnosti situacije u kojoj se ona nalazi, dok je se Violeta Petrović zahvalila svima koji su se založili za nju i rekla da bi volela da se promeni zakon jer veruje da ona nije usamljen slučaj.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ smatraju da je novi ugovor o radu samo rezultat koji je usledio nakon velikog pritiska javnosti, posebno slobodnih i nezavisnih medija i spremnosti da se u Nišu 10.12.2016. godine organizuje veliki protest podrške građana otpuštenoj radnici u organizaciji Inicijative građana „Radnik nije rob!“, koji podržavaju „Slogu“, njihovog predsednika Željka Veselinovića, kao najborbenijih u Srbiji za prava zaposlenih u kompanijama koje terorišu radnike, poput Južnokorejske Jure ili Italijanskog Geoxa.

Najavljeni protest u Nišu ispred fabrike „Jura“ za 10.12.2016. godine se za sada otkazuje, ali to ne znači da ga u skorije vreme neće biti, budući da je Jura fabrika gde se sprovodi tiranija nad radnicima, a nikako fabrika „ljudskosti“ kako je danas ministar rada Aleksandar Vulin okarakterisao i zahvalio im se što su vratili radnicu na posao, zato što je“Jura“ i ranije imala slične ekcese i otpuštala bolesne žene.

Hvala Srbijo na podršci, idemo dalje, svaki radnik u Srbiji nam je važan i bitan, radio on kod stranog ili domaćeg poslodavca.

Radnik nije rob, složno i borbeno!

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*