Home » OBAVEŠTENJA » Sloga kao protivnik vlasti nije dobrodošla u Kruševac

Sloga kao protivnik vlasti nije dobrodošla u Kruševac

Beograd, 2. 12. 2016. –  Direktor  Kulturnog centra Kruševac usmeno je otkazao gostoprimstvo Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“ koji su po ranijem dogovoru  trebali da sledeće nedelje održe sastanak svog Glavnog odbora sindikata u Beloj sali te gradske ustanove, uz obrazloženje da je sala zauzeta i da kao protivnik aktuelne vlasti „Sloga“ nije dobrodošla u Kruševac.

Ovim povodom Sloga je uputila protestno pismo gradonačelniku grada Kruševca Dragi Nestoroviću u kome ga obaveštava o nečuvenom skandalu gde se respektabilnom sindikatu ne dozvoljava da održi sastanak u sali čija je namena da bude na dobrobiti svih građana Kruševca i Srbije.

„S obzirom da mi naš sindikalni posao obavljamo u skladu sa zakonom i svim sindikalnim načelima, nismo nikakav protivnik  ni neprijatelj bilo koje stranke, vlasti ili pojedinca, ali uvek ukazujemo na sve one nepravilnosti i probleme  sa kojima se radnička klasa u Srbiji susreće. Mišljenja smo da je ovaj gest direktora Kulturnog Centra gest samovolje i da nanosi štetu gradu Kruševcu, vama kao gradonačelniku,  a i partiji kojoj pripadate“, stoji u dopisu upućenom prvom čoveku Kruševca čiju većinu u Skupštini čine odbornici Srpske napredne stranke.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će uprkos otkazivanju sale Kulturnog centra, u utorak 6. decembra 2016. godine održati sastanak u tom gradu, ali na drugom mestu, gde će pored sastanka ogromnog broja prisutnih iz cele Srbije promovisati svoje ciljeve, ideje i otvaranje kancelarije Gradskog odbora Sloge u Kruševcu.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*