Home » OBAVEŠTENJA » JAVNA RASPRAVA O ZAKONU O RADU
JAVNA RASPRAVA O ZAKONU O RADU

JAVNA RASPRAVA O ZAKONU O RADU

Beograd, 25. jun 2014. godine  – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će sutra, u četvrtak, 26. juna 2014. godine, održati otvorenu javnu raspravu o Zakonu o radu.  Javna rasprava će se održati u Beogradu, u prostorijama Centra  za kulturnu dekontaminaciju, ulica Birčaninova 21, sa početkom u 12 časova.

Javnoj raspravi prisutvovaće eminentni stručnjaci iz oblasti radnog zakonodavstva, predstavnici sindikata Srpskog sindikalnog fronta, poslodavaca, stručne javnosti, nevladinih organizacija, medija i dr.

Domaćin javne rasprave  je Željko Veselinović, predsednik USS ”Sloga”, moderator Jasmina Maričić Vukotić, potpredsednik sindikata i inspektor rada.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su nezadovoljni načinom na koji se planira usvajanje Predloga izmena zakona o radu, nedostatkom transparentnosti u njegovom donošenju i sada već izvesnom usvajanju po hitnom postupku od strane vladajuće skupštinske većine.

Smatramo da Srbija nazaduje u civilizacijskim vrednostima koje su dostignute, da Vlada Srbije ima pogrešne političke i ekonomske procene, da krije stvarne namere njegove izmene i da uopšte nije svesna šta time može da izazove u budućim industrijskim odnosima i na polju socijalnog dijaloga sindikata i države.

Dovoljno je pogledati zemlje u okruženju u kojima je Zakon o radu izmenjen i videti da je on bio pogrešna odluka gotovo svih vlada, da nije doneo očekivane investicije i veće upošljavanje,osim profita kapitalu i učešća radnika u participaciji jeftine radne snage.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovom događaju, posebno predstavnike medija, novinara, snimatelja i fotoreportera da na raspravi, kroz otvorenu diskusiju pokušamo da dođemo do nekih odgovora, između ostalog  i kakva će biti reakcija sindikata, radnika i građana Srbije na nameru usvajanja zakona po hitnom postupku.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top