Home » OBAVEŠTENJA » JAVNA RASPRAVA O ZAKONU O RADU

JAVNA RASPRAVA O ZAKONU O RADU

Beograd, 25. jun 2014. godine  – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” će sutra, u četvrtak, 26. juna 2014. godine, održati otvorenu javnu raspravu o Zakonu o radu.  Javna rasprava će se održati u Beogradu, u prostorijama Centra  za kulturnu dekontaminaciju, ulica Birčaninova 21, sa početkom u 12 časova.

Javnoj raspravi prisutvovaće eminentni stručnjaci iz oblasti radnog zakonodavstva, predstavnici sindikata Srpskog sindikalnog fronta, poslodavaca, stručne javnosti, nevladinih organizacija, medija i dr.

Domaćin javne rasprave  je Željko Veselinović, predsednik USS ”Sloga”, moderator Jasmina Maričić Vukotić, potpredsednik sindikata i inspektor rada.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su nezadovoljni načinom na koji se planira usvajanje Predloga izmena zakona o radu, nedostatkom transparentnosti u njegovom donošenju i sada već izvesnom usvajanju po hitnom postupku od strane vladajuće skupštinske većine.

Smatramo da Srbija nazaduje u civilizacijskim vrednostima koje su dostignute, da Vlada Srbije ima pogrešne političke i ekonomske procene, da krije stvarne namere njegove izmene i da uopšte nije svesna šta time može da izazove u budućim industrijskim odnosima i na polju socijalnog dijaloga sindikata i države.

Dovoljno je pogledati zemlje u okruženju u kojima je Zakon o radu izmenjen i videti da je on bio pogrešna odluka gotovo svih vlada, da nije doneo očekivane investicije i veće upošljavanje,osim profita kapitalu i učešća radnika u participaciji jeftine radne snage.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovom događaju, posebno predstavnike medija, novinara, snimatelja i fotoreportera da na raspravi, kroz otvorenu diskusiju pokušamo da dođemo do nekih odgovora, između ostalog  i kakva će biti reakcija sindikata, radnika i građana Srbije na nameru usvajanja zakona po hitnom postupku.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*