Home » OBAVEŠTENJA » Isplatiti kovid dodatak svima koji su u kontaktu sa zaraženima

Isplatiti kovid dodatak svima koji su u kontaktu sa zaraženima

Udruženi sindikati Srbije Sloga – sindikat zdravstva i socijalne zaštite zatražio je dopisom od ministarke rada dr. Darije Kisić Tepavčević da hitno razmotri isplatu kovid dodatka za sve zaposlene u sistemu socijalne zaštite koji su u kontaktu sa korisnicima kojima je dokazano prisustvo kovid virusa.

–  Kao što znate, od kada je počela borba sa koronavirusom, zaposleni u zdravstvu koji rade u kovid sistemu primaju dodatak za taj rad. Činjenica je da žrtvu koju su podnele kolege u zdravstvu i koju još uvek podnose ne može se nadoknaditi nikakvim novcem, ali je to poruka da društvo na neki način brine o njima. Kako je epidemijska situacija od početka 2022.godine u sistemu socijalne zaštite i dalje komplikovana i posao koji obavljaju zaposleni ništa manje zahtevan, predlažemo da prihvatite naš zahtev i da počevši od januara meseca do okončanja pandemije zaposlenima isplaćujete kovid dodatak, navodi se u dopisu Sloga – sindikata zdravstva i socijalne zaštite, koje je potpisao predsednik te organizacije Predrag Đurić.

U Beogradu, 09.02.2022. godine

 Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*